محققان با الهام‌ از مغز انسان، نسل بعدی نیمه‌رسانای هوش مصنوعی را می‌سازند

محققان با الهام‌ از مغز انسان، نسل بعدی نیمه‌رسانای هوش مصنوعی را می‌سازند_اصفهانیا


به نقل از اصفهانیا

محققان دپارتمان مهندسی برق و علوم کامپیوتر DGIST کره جنوبی، نسل تازه فناوری نیمه‌رسانا برای محصولات هوش مصنوعی را گسترش داده‌اند که از مکانیسم مغز انسان برای پردازش‌های مبتنی هوش مصنوعی و سیستم‌های نورومورفیک الهام گرفته است.

بر پایه مقاله منتشرشده در Advanced Science، محققان کره جنوبی یک دستگاه نورومورفیک تشکیل کرده‌اند که قادر به ذخیره سطوح مختلفی از داده‌ها به روشی شبیه نورون‌ها است. آن‌ها درواقع ترانزیستورهای سیناپسی را با منفعت گیری از اکسید هافنیوم، که خواص الکتریکی قوی دارد و لایه‌های نازکی از دی سولفید قلع، گسترش دادند.

نیمه‌رساناهای دستگاه‌های هوش مصنوعی با الهام از مغز انسان

محققان با الهام‌ از مغز انسان، نسل بعدی نیمه‌رسانای هوش مصنوعی را می‌سازند_اصفهانیا ۷

پیشرفت روزافزون هوش مصنوعی علتافزایش تقاضا فناوری‌های تازه نیمه‌رسانا شده است. دستگاه‌های محاسباتی و نیمه‌رساناهای سنتی با معماری فون‌نویمان که از حافظه‌های جداگانه منفعت گیری می‌کنند، دارای ضعف‌هایی می باشند. این دستگاه‌ها شدت و کارایی انرژی پایینی دارند. اینجاست که دستگاه‌های نورومورفیک که عملکردهای محاسباتی و حافظه هم‌زمان نورون‌های انسان را پیروی می‌کنند، مورد دقت قرار گرفته‌اند.

ادامه مطلب
فضاپیمای سایوز 17 به زمین بازمی‌گردد

محققان با پیروزی ویژگی‌های بیولوژیکی مغز انسان را در دستگاه تازه خود پیروی کردند. دستگاه آن‌ها در برخی موارد حتی زیاد کارآمدتر از مغز انسان است و ۱۰ هزار برابر سریع تر از سیناپس‌های انسان جواب می‌دهد و انرژی زیاد مقداری مصرف می‌کند. مصرف انرژی در هوش مصنوعی امر مهمی است، برای مثال چت‌بات ChatGPT روزانه بیشتر از نیم میلیون کیلووات‌‌ساعت برق مصرف می‌کند؛ به همین علت گسترش یک فناوری نیمه‌رسانا تازه که با نگه داری کارایی، مصرف انرژی کمتری داشته باشد، دقت محققان را جلب کرده است.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
تلسکوپ هابل برای اولین‌بار جو سیاره فراخورشیدی را شناسایی کرد

محققان می‌گویند که این تحقیق گامی مهم به سوی معماری محاسباتی نسل بعدی است که به مصرف انرژی کم و محاسبات با شدت بالا نیاز دارد. سخت‌افزار نورومورفیک با کارایی بالا آن‌ها، با منفعت گیری از کانال‌های دوبعدی و اکسید هافنیوم فروالکتریک در آینده می‌تواند کاربردهای مختلفی درزمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی داشته باشد.

دسته بندی مطالب

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ، استان اصفهان و ایران را در وب سایت اصفهانیا دنبال کنید

آاخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

کسب وکار

اخبار فناوری



منبع

About Author

0 0 votes
نظر دهی
Subscribe
Notify of
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments