[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
دلمه بادمجان یک غذای اصیل و سنتی تبریزی است که زیاد خوشمزه می باشد و در دستور پخت آن از گوشت قرمز منفعت گیری می شود اما اگر دوست داشتید می توان به جای آن از سویا نیز منفعت گیری کنید.اگر شما به به جستوجو آموزش نحوه تهیه دلمه بادمجان هستید ادامه این نوشته را از دست ندهید.
دلمه بادمجان
| مواد ملزوم دلمه بادمجان برای ۶ نفر | |
| گوشت چرخکرده | ۲۵۰ گرم |
| بادمجان دلمهای | ۱۰ عدد |
| سبزی (تره، پیازچه، نعنا، ترخون و مرزه) | ۲۵۰ گرم |
| لپه | نصف پیمانه |
|
برنج |
نصف پیمانه |
| پیاز | ۲ عدد بزرگ |
| زرشک | ۳ قاشق غذاخوری |
| رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
| رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
| کره | ۶۰ گرم |
| لیمو ترش | ۱ عدد |
|
مرزه، نعنا و ترخون خشک |
هر کدام ۱ قاشق غذاخوری |
| زعفران، زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک |
به مقدار ملزوم |
نحوه تهیه دلمه بادمجان
- برای نحوه تهیه دلمه بادجان، ابتدا سر بادمجان ها را جدا کنید و سپس با چاقو و قاشق داخل آن را خالی کنید.
- پیازهای نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید و نصف آن را در ظرفی جداگانه کنار بگذارید.
- گوشت چرخ کرده را به پیاز ها در تابه اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا رنگ آن عوض شود.
- سپس برنج نیمپز، لپهی پختهشده و ادویه ها را به تابه اضافه کنید.
- در ادامه سبزی های معطر خرد شده را به همراه رب انار و نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- نصفی از کره را به همراه زرشک و نمک به مواد اضافه کنید و طعم مایه دلمه را بجشید که اگر به اندازهی کافی مزهدار نبوده است به آن مقداری رب یا نمک اضافه کنید.
- در این مرحله سس دلمه را آماده کنید.نصف پیاز تفت داده شده را با مقداری روغن و باقیماندهی کره در قابلمه بریزید و مقداری زردچوبه، ادویهی کاری، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید.
- مابقی رب گوجه فرنگی را هم اضافه و حسابی تفت دهید. در آخر رب انار، زعفران دمکرده و آب لیمو ترش تازه را اضافه و با حرارت زیاد کم مواد را مخلوط کنید.
- یک لیتر آب به سس اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.
- بادمجانها را از مواد دلمه پر کنید و در قابلمه بچینید. دقت کنید که سس باید حداکثر تا نیمی از بادمجانها را پوشانده باشد.
- بادمجانها را به زمان یک ساعت و نیم روی حرارت متوسط بپزید.
آموزش نحوه تهیه دلمه بادمجان
نکاتی برای تهیه دلمه بادمجان
- مقدار رب انار باید کمتر از رب گوجه باشید تا سس تیره نشود.
- برای تهیه دلمه باید از سبزیهایی تازه معطر همانند گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون منفعت گیری کنید.
- برخی افراد برای مزه دار کردن دلمه از مقداری پیازچه و برگ پیازچه خرد شده نیز منفعت گیری میکنند
- به ازای هر ۱۰۰ گرم سبزی تازه، ۱۰گرم سبزی خشک ملزوم است.
- برای تهیه دلمه بهتر است از برنج ایرانی منفعت گیری شود.
- در صورت علاقه می توانید سس دلمه را با مقداری شکر شیرین کنید.
- اگر می خواهید اندکی سرکه به گفتن چاشنی در دلمه بریزید آن را در آخر و بعد از پخت اضافه کنید.
سوال های متدوال
چرا دلمه بادمجان میریزه؟
اگر مواد داخل دلمه بادمجان زیاد باشه سپس از پختن، مواد میزیزه.بعد بهتره نزدیک به یک بند انگشت از سرشون خالی بمونه.
سخن آخر
در این نوشته آموزش نحوه تهیه دلمه بادمجان تبریزی را در اختیار شما قرار دادیم. در صورتی که شما دلمه بادمجان را با روش دیگر پخت می کنید در تکه نظرات کامنت کنید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع