[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
هویج( به انگلیسی carrot) یک سبزی ریشه دار است که گفتن یک منبع غنی از بتاکاروتن و فیبر شناخته میشود و داری خواصی برای سلامتی بدن می باشند.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعاتی از خواص و زیان های هویج را در اختیار شما قرار دهیم.
هویج چیست؟
هویج، گزر، یا زردک به فارسی دری، یا سبزی به فارسی تاجیکی گیاهی خوراکی و دوساله از خانواده چتریان است. هویج طبق معمولً به رنگ نارنجی، زرد یا سفید، یا مخلوطی از قرمز و سفید است و تازهٔ آن بافتی خشک و ترد دارد و برای تحکیم بینایی خوب است. نوع زرد آن را هویج قمی مینامند.
هویج یک سبزی ریشهدار یا غده ای خوراکی است که میتوان آن را خام یا خردشده یا رندهشده در سالاد خورد و زیاد تر در پخت سوپها و خورشها کاربرد دارد.
انواع هویج
-
هویج نارنجی
-
هویج بنفش
-
هویج زرد
-
هویج سفید
-
هویج قرمز
کالری هویج
کالری هویج در حالت خام ۴۱ کیلو کالری، در حالت پخته و آب پز بدون نمک ۳۵ کیلو کالری و در حالت کنسرو شده ۲۵ کیلو کالری و در حالت خشک شده ۳۴۱ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
قیمت غذایی هویج
| راه اندازی دهنده مهم | مقدار در۱۰۰ گرم |
|---|---|
| انرژی (کالری) | ۴۱ کیلوکالری |
| کربوهیدرات | ۹.۵۸ گرم |
| پروتئین | ۰.۹۳ گرم |
| چربی | ۰.۲۴ گرم |
| آب | ۸۸.۲۹ گرم |
| فیبر | ۲.۸۰ گرم |
| قند | ۴.۷۴ گرم |
| نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| ویتامین A | ۸۳۵.۰۰ میکروگرم |
| ویتامین E | ۰.۶۶ میلی گرم |
| ویتامین K | ۱۳.۲۰ میکروگرم |
| ویتامین C | ۵.۹۰ میلی گرم |
| تیامین (B1) | ۰.۰۷ میلی گرم |
| ریبوفلاوین (B2) | ۰.۰۶ میلی گرم |
| نیاسین (B3) | ۰.۹۸ میلی گرم |
| کولین (B4) | ۸.۸۰میلی گرم |
| پانتوتنیک اسید (B5) | ۰.۲۷ میلی گرم |
| ویتامین B6 | ۰.۱۴ میلی گرم |
| فولات (B9) | ۱۹.۰۰میکروگرم |
| نام ماده معدنی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| کلسیم | ۳۳.۰۰ میلی گرم |
| آهن | ۰.۳۰ میلی گرم |
| منیزیم | ۱۲.۰۰ میلی گرم |
| فسفر | ۳۵.۰۰ میلی گرم |
| پتاسیم | ۳۲۰.۰۰ میلی گرم |
| سدیم | ۶۹.۰۰ میلی گرم |
| روی | ۰.۲۴ میلی گرم |
| مس | ۰.۰۵ میلی گرم |
| منگنز | ۰.۱۴ میلی گرم |
| سلنیم | ۰.۱۰ میکروگرم |
طبع هویج سرده یا گرم؟
طبع هویج در طب سنتی گرم وتر است و برای افرادی با طبع سرد و خشک زیاد مناسب است اما هویج برای افرادی که طبعی گرم دارند زیان دارد.
مصلح هویج
مصلح هویج در طب سنتی، انیسون و ادویههای گرم می باشند.
خواص هویج
-
از خواص هویج برای مردان می توان به بهبود کارکرد جنسی مردان اشاره کرد چون حاوی مواد مغذی است که بر مقدار تشکیل هورمونهای جنسی همانند تستوسترون تاثییر گذار است.این چنین هویج میتواند عوارض بیماریهای مرتبط با پروستات را افت دهد.
-
از خواص هویج برای زنان می توان برای تنظیم دوره پریودی و افت علائم قاعدگی منفعت گیری کرد چون حاوی فیتواستروژنها است که علتتنظیم هورمونها در بدن زنان می شود.
-
از خواص هویج برای تخمدان می توان برای جلوگیری از عفونتها و التهابهای تخمدانی منفعت گرفت چون حاوی ویتامین A،. ویتامین C و ویتامین E است که در پیشگیری از مشکلات تخمدانی پشتیبانی می کند.
-
هویج پخته ۳۴ درصد، زیاد تر از هویج خام خاصیت دارد و از خواص هویج پخته می توان برای درمان اسهال، ناراحتی های معده، تهوع و …منفعت گیری کرد.
-
خواص هویج برای لاغری برای فردی پوشیده نیست چون یکی از بهترین سبزیجات چربی سوز است و کم کالری و حاوی فیبر بالایی است.
-
از خواص هویج برای معده و افت بیماری های چون ناراحتی معده، زخم معده، عفونت معده، اسهال و سوء هاضمه کودکان و بیماری کرون می توان منفعت گرفت.
-
هویج حاوی کاروتونوئیدها (پیش سازه های ویتامین A) می باشند که در سلامت بینایی نقش مهمی دارند و علتافزایش بینایی رنگی و دید در نور کم می شود.
-
هویج حاوی مقدار بسیاری آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به سرطان معده و ریه را افت میدهد.
-
هویج برای افت بیماری های قلبی_ عروقی سودمند است چون خاصیت ضد التهابی دارند و کاروتنوئید حاضر در آن، خطر سکته مغزی را افت می دهد.
-
هویج حاوی پروتئین مهمی به نام بتاکاروتن است که علتمی شود مینای دندان سالم بماند و برای بهبود سلامت دهان و دندان سودمند است.
-
مصرف هویج خام علتکاهش سختی خون می شود.
-
ویتامین A و آنتی اکسیدان ها حاضر در هویج برای تحکیم سیستم ایمنی بدن موثر است.
-
آنتی اکسیدان های حاضر در هویج چشم ها را از آب مروارید محافظت می کند.
-
مصرف هویج علتکاهش قند خون می شود چون بدون نشاسته می باشند، کربوهیدارت و گلیسمی مقداری دارند که روال هضم و جذب را افزایش می دهد.
-
مصرف هویج علتتقویت استخوان ها می شود و خطر ابتلا به پوکی استخوان را افت میدهد چون ۱۰۰ گرم هویج حاوی ۳۳ گرم کلسیم است.
-
هویج به علت وجود کاروتنوئیدها، خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند و به جلوگیری از بیماری های کبدی پشتیبانی می کنند.
-
ویتامین A حاضر در هویج برای افت و درمان زگیل و آکنه سودمند است.
-
مصرف هویج به بهبود و درمان زخم پشتیبانی می کند چون حاوی ویتامین A است.
-
مصرف هویج برای افت و تسکین درد قاعدگی موثر است.
-
نیاکاروتن حاضر در هویج علترشد مو میشود.
-
ویتامین A حاضر در هویچ، پوست را از خشکی محافظت می کند چون علتتحریک تشکیل سبوم می شود/
خواص خوردن هویج قبل از خواب
-
افت وزن
- بهبود توانایی دید
-
افت التهابات مزمن
-
تنظیم چرخهی خواب
-
تحکیم سیستم ایمنی بدن
-
تراکم استخوان و سلامت دندانها
-
افت گمان ابتلا به انواع سرطان
مزایا بی نظیر هویج
زیان های هویج
-
زیان های هویج برای چشم: مصرف بیشتر از حد هویج علت به زردی زدن رنگ سفید چشم می شود.
-
زیان های هویج برای کلیه: زیاده روی در مصرف آب هویج می تواند کارکرد کلیه را مختل کند.
-
زیان های هویج برای معده: مصرف بیشتر از حد هویج مختل شدن کارکرد کبد می شود.
-
زیان های هویج در بارداری: در صورت مصرف بیشتر از حد هویج در بارداری، امکان پذیر خود را در معرض خطر سقط جنین قرار دهید.
-
زیاده رودی در مصرف هویج علتنارنجی به نظر رسیدن پوست صورت می شود.
-
امکان پذیر مصرف هویج علتایجاد عکس العمل های آلرزیک همانند خارش پوست، اسهال، ورم و عکس العمل آنافیلاکتیک. شود.
-
در صورت مصرف بیشتر از حد هویج، می تواند تحریک پذیری، خشمگینی و برخی اثرات منفی مربوط به روح و روان را در پی داشته باشد.
-
هویج امکان پذیر طعم شیر مادر را تحول می دهد به این علت بهتر است که زنان شیرده سپس از هویج، حتما آب بنوشند.
-
افراد مبتلا به دیابت، مشکلات روده، سطح قند پایین و مشکلات هورمونی باید قبل از مصرف هویج با پزشک خود مشورت کنند.
-
زیاده روی در مصرف هویج امکان پذیر علتنفخ، گرفتگی معده و شکم شود.
-
هویج خام در کودکان زیر ۴ سال، به یبوست منجر میشود.
سوال های متدوال
ریشه هویج کجاست؟
هویج ریشه است وریشه آن از دسته غدهای است و اولین بخشی است که از دانه خارج میشود و با رشد خود گیاه را در خاک نگه داشت.
چرا هویج نارنجیه؟
علت نارنجی بودن هویج به علت بتاکاروتن( دوپاری از ویتامین آ) آن است.
سخن آخر
هویج برای افت ورن، افت سختی خون، پیشگیری از مشکلات تخمدان، افزایش بینایی، تحکیم سیستم ایمنی بدن، افزایش رشد مو و…سودمند است اما زیاده روی در مصرف آن علتعوارضی چون نفخ، زردی پوست صورت، اختلال در کارکرد کلیه و کبد، خارش پوست و…می شود.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع
