[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
کوفته شوید باقلا یک یاز انواع کوفته های خوشمزه است که اصالتا متعلق به شهر اصفهان است.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا نحوه تهیه کوفته شوید باقلا را به همراه فوت و فنهای پخت آن را به شما آموزش خواهیم داد.
کوفته شوید
| مواد ملزوم برای تهیه کوفته شوید باقلا اصفهانی برای ۵ نفر | |
| گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
| سبزی معطر یا سبزی کوکو (شوید، تره، جعفری، ترخون و مرزه) | ۵۰۰ گرم |
| برنج ایرانی | ۳/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
| باقلا خشک یا تازه | ۲۵۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد درشت |
| تخم مرغ | ۱ عدد درشت |
| شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
| آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
| زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
| مواد میانی برای کوفته شوید باقالی | |
| آلو | به مقدار ملزوم |
| پیاز داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
| زرشک یا کشمش | ۲ قاشق غذاخوری |
| پیاز | ۲ عدد متوسط |
| مواد ملزوم برای سس کوفته شوید باقالی | |
| پیاز | ا عدد درشت |
| آب جوش | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
| نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه | هر کدام ۱.۲ قاشق چایخوری |
| روغن سرخ کردنی | به مقدار ملزوم |
نحوه تهیه کوفته شوید باقلا اصفهانی
- برای تهیه کوفته شوید، ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک، نزدیک به ۳۰ دقیقه بخیسانید.
- باقالی ها خشک شده را به زمان ۲ ساعت یا یک شب تا صبح در آب بخیسانید.
- سبزیهای معطر شسته شده را ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید.
- در این مرحله برنج خیس خورده شده را در یک قابلمه بریزید و به زمان ۵ تا ۷ دقیقه برنج را بجوشانید تا نیمپز شود. سپس آن را آبکش کنید. هنگامی آب اضافی برنج خارج شد، آن را در یک کاسه بزرگ بریزید.
- سپس باقالیها را بپزید و سپس از نرم شدن باقالیها، آنها را آبکش کنید و به ظرفی که برنج نیمپز را در آن ریخته بودید، اضافه کنید.
- سبزیهای ساطوری شده را اضافه کنید.
- پیاز پوست کنده شده را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید و به ظرف اضافه کنید.
- در ادامه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین، آرد نخودچی، شوید خشک و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.
- یک تخم مرغ را داخل مواد بشکنید و همه مواد داخل کاسه را به خوبی با دست ورز دهید تا مایه کوفته درست شود.
- برای این که بافت مایه کوفته ، یکدستتر شود، بهتر است آن را با گوشتکوب بکوبید یا فقط آن را ورز دهید.هر چه زیاد تر مایه کوفته را ورز دهید، گمان این که کوفتهها از هم نپاشند، زیاد تر است.
- سپس از یکدست شدن مواد کوفته، به اندازه یک پرتقال از مایه کوفته بردارید و وسط آنها را یک آلو، مقداری پیاز داغ و زرشک یا کشمش بریزید.
- همه کوفتهها را در یک سینی بچینید. سینی کوفتهها را به زمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
- در این مرحله سس کوفته را درست کنید. در یک قابلمه یا تابه گود پیاز نیگنی خرد شده را با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. به پیازهای سرخ شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و مقداری تفت دهید. سپس آب جوش را اضافه کنید.
- کوفتهها را از یخچال بیرون بیاورید و کف قابلمه یا تابه گود روی سس بچینید. کوفتهها را روی هم نچینید. درب ظرف را در ۱۰ دقیقه اول پخت، روی آن قرار ندهید. سپس درب ظرف را بگذارید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید.
- به کوفتهها اجازه دهید برای ۱ساعت و نیم در سس روی شعله ملایم گاز کاملا بپزند. در این فاصله چند بار به کوفتهها سر بزنید و هر ۳۰ دقیقه یک بار، کوفتهها را به آرامی زیر و رو کنید تا همه تکههای آنها بپزد. این کار را به آرامی انجام دهید. مواظب باشید که سس کوفته، نباید کاملا بخار شود و مقداری از سس باید سپس از پخت کوفتهها بماند.
فوت و فنهای نحوه تهیه کوفته شوید باقالی
- در صورت تمایل به سس کوفته شوید باقلا، مقداری رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید
- علاوه بر برنج و باقالی، میتوانید مقداری جو یا بلغور جو به مواد کوفته اضافه کنید.
- میتوانید سپس از درست کردن کوفتهها، آنها را در فریزر بگذارید.
- بهتر است از برنج ایرانی برای درست کردن کوفته شوید باقلا منفعت گیری کنید.
- اگر سپس از پختن کوفتهها حس کردید که تا این مدت سفت می باشند، میتوانید مقداری آب جوش به سس آن اضافه کنید تا مجدد بپزد و نرم شود.
- از چاشنیهای گوناگون همانند آبلیمو یا زعفران دمکرده در سس کوفته میتوانید منفعت گیری کنید.
کوفته شوید باقلا تصویری
سوال های متداول
چه کار کنیم که کوفته شوید باقالی از هم باز نشود؟
برای جلوگیری از باز شدن کوفته شوید باقالی سپس از مخلوط کردن مواد، با گوشتکوب آنها را بکوبید یا در مخلوطکن، مواد را میکس کنید، هر چه زیاد تر مایه کوفته را ورز دهید، انسجام و چسبندگی کوفته زیاد تر میشود، منفعت گیری از آرد نخودچی، به انسجام زیاد تر مواد مایه کوفته پشتیبانی میکند وآب پیاز را بگیرید و سپس به مواد کوفته اضافه کنید.
ترکیب سبزی کوفته شوید باقلا چیست؟
شوید، تره، جعفری، ترخون و مرزه
سخن آخر
در این نوشته نحوه تهیه کوفته شوید باقلا به روش اصفهانی را به شما آموزش دادیم.آیا شما نحوه تهیه کوفته شوید باقلارا به روش فرد دیگر بلد هستیدبا ما و دیگر مخاطبان در تکه نظرات در بین بگذارید؟
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع