طبع زعفران سرد یا گرم؟؛ فواید و مضرات آن

طبع زعفران سرد یا گرم

[ad_1]
به گزارش اصفهانیا




آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ، استان اصفهان و ایران را در وب سایت اصفهانیا دنبال کنید

زعفران( به انگلیسی Saffron)  گیاهی است چند ساله که دارای پیاز می باشدو دارای غلاف قهوه ای رنگی است. مصرف این ادویه علتافزایش رشد استخوان‌ها، بهبود سیستم ایمنی، تحکیم بینایی، تحکیم حافظه می شود.

زعفران چیست؟

زعفران یا زَرپَران (نام علمی: Crocus sativus) گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان، سردهٔ زعفران و گران‌ترین و بهترین و خوشبوترین ادویه جهان است که در آشپزی کاربرد دارد. پیاز زرانی، یک پوشال قهوه‌ای رنگ دارد که از آن نگهداری می‌کند. بعد از این که پیاز این گیاه کاشته می‌شود، فرایند رشد اغاز شده و یک ساقه (تیج) درست می‌شود و سر آن غنچه می‌زند. کلاله و خامه زرشکی رنگ وگل زعفران برداشت و بعد از باز کردن گل زعفران، آن را خشک می‌کنند؛ برای چاشنی و رنگ دهی غذاها به کار می‌رود.

saffron (4)

طبع زعفران سرد یا گرم

 طبع زعفران از نظر طب سنتی گرم و خشک است 

مصلح زعفران

مصلح زعفران، انیسون و سکنجبین است.

کالری زعفران

کالری زعفران در حالت خشک شده، ادویه ۳۱۰ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.

saffron (3)

قیمت غذایی زعفران

 










جدول قیمت غذایی زعفران خشک شده، ادویه
راه اندازی دهنده مهم مقدار در۱۰۰ گرم
انرژی (کالری) ۳۱۰ کیلوکالری
کربوهیدرات ۶۵.۳۷ گرم
پروتئین ۱۱.۴۳ گرم
چربی ۵.۸۵ گرم
آب ۱۱.۹۰ گرم
فیبر ۳.۹۰ گرم











ویتامین های زعفران خشک شده، ادویه
نام ویتامین مقدار در ۱۰۰ گرم
ویتامین A ۲۷.۰۰ میکروگرم
ویتامین C ۸۰.۸۰ میلی گرم
تیامین (B1) ۰.۱۲ میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) ۰.۲۷ میلی گرم
نیاسین (B3) ۱.۴۶ میلی گرم
ویتامین B6 ۱.۰۱ میلی گرم
فولات (B9) ۹۳.۰۰میکروگرم














مواد معدنی زعفران خشک شده، ادویه
نام ماده معدنی مقدار در ۱۰۰ گرم
کلسیم ۱۱۱.۰۰ میلی گرم
آهن ۱۱.۱۰ میلی گرم
منیزیم ۲۶۴.۰۰ میلی گرم
فسفر ۲۵۲.۰۰ میلی گرم
پتاسیم ۱۷۲۴.۰۰ میلی گرم
سدیم ۱۴۸.۰۰ میلی گرم
روی ۱.۰۹ میلی گرم
مس ۰.۳۳ میلی گرم
منگنز ۲۸.۴۱ میلی گرم
سلنیم ۵.۶۰ میکروگرم

saffron (5)

۲۰ خواص شگفت انگیز زعفران

  1.  از خواص زعفران برای کیست تخمدان به گفتن یک درمان طبیعی منفعت گیری می شود چون این ادویه دارای خواص ضد التهابی، ضدباکتریایی و ضداسپاسم است که می‌تواند به بهبود علائم کیست تخمدان پشتیبانی کند.

  2. از خواص زعفران برای مغز برای افزایش تمرکز، درمان کم خوابی یا بی خوابی، بهبودی افسردگی، درمان فراموشی‌ها و آلزایمر منفعت گیری می شود.

  3. از خواص زعفران برای رحم می توان برای پشتیبانی به پریود شدن منفعت گیری کرد.

  4. خواص زعفران+قاعدگی: زعفران برای پریود شدن سریع، افت علائم سندروم پیش از قاعدگی و درد پریود زیاد عالی‌ است

  5.  خواص زعفران برای اعصاب برای فردی پوشیده نیست و مصرف این ادویه علتتقویت سیستم اعصاب مرکزی می‌شود و می‌تواند به کنترل خشم، هراس و استرس پشتیبانی کند. 

  6. از خواص زعفران برای معده می توان منفعت گیری کرد چون این ادویه به هضم غذا پشتیبانی می کند و  ضد ریفلاکس اسید معده به مری است.

  7. از خواص زعفران برای چربی خون می توان به مانع افزایش کلسترول، تری گلیسرید و چربی های زیان اور در خون و تجمع آن‌ها در عروق بدن اشاره کرد چون حاوی کروسین است.

  8. از مزایا مصرف زعفران در بارداری می توان به تنظیم سختی خون، بهبود مشکلات گوارشی، افت دردهای شکمی و افت استرس اشاره کرد.

  9.  منعی برای مصرف زعفران در دوران شیردهی وجود ندارد چون این ادویه حاوی ماده‌ای به نام کروسین است که به افزایش شیر زنان پشتیبانی کند.

  10. مصرف زعفران برای کودکان مفیده چون علتافزایش رشد استخوان‌ها، بهبود سیستم ایمنی، تحکیم بینایی، تحکیم حافظه و… می شود.

  11. زعفران ادویه ای نشاط آور است چون  حاوی ماده‌ای است که می‌تواند در افزایش هورمون سروتونین تأثیر بگذارد و علت بهبود خلق‌وخو افراد شود.

  12.  آنتی‌اکسیدان‌های حاضر در زعفران از جمله فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها علت افزایش کلاژن سازی پوست و افت چین و چروک آن می شود.

  13.  آهن و ویتامین‌های گروه B حاضر در زعفران علتتقویت و شفافیت ساقه مو می شود.

  14. زعفران یکی از بهترین مواد غذایی برای پاکسازی کلیه، کبد و مثانه است.

  15. به علت خواص ضدالتهابی و ضدویروسی زعفران دارد به از بین بردن سرفه و مشکلات تنفسی پشتیبانی می کند.

  16. زعفران یک منبع کامل از آهن، ویتامین‌های گروه B و ویتامین C است که در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن مؤثر است. 

  17. مصرف چای زعفران یا دمنوش زعفران برای افت سختی خون سودمند است.

  18. زعفران به تنظیم هورمون‌های بدن پشتیبانی می‌کند و مصرف آن علت تنظیم کارکرد غده تیروئید  می شود.

  19. ویتامین‌های گروه B در زعفران به  افت غلظت خون پشتیبانی می‌کند.

 خواص زعفران برای زنان

  • افت وزن

  • جلوگیری از بلوغ دیررس

  •  افت استرس و اضطراب

  • افت علائم مرتبط با عفونت رحم

  • پیشگیری و افت ابراز علائم سرطان رحم

  • بهبود بخشی به علائم سندروم قبل از قاعدگی

خواص زعفران برای مردان

  • بهبود خلق و خو

  •  بهبود سیستم عصبی

  • بهبود کارکرد جنسی

  •  درمان اختلال نعوظ

  •  افزایش جریان خون

  •  اکسیژن‌رسانی به بدن

  • بهبود کارکرد قلبی عروقی

  • بهبود تحرک و کیفیت اسپرم

خواص زعفران دم کرده

  • بهبود بینایی 

  • افت اشتها 

  • افت قند خون

  • تحکیم میل جنسی

  • افت بیماری‌های قلبی

  • بهبود حافظه در بزرگسالان

  • بهبود روحیه و افت افسردگی

saffron (1)

زیان های زعفران

  • زیان های زعفران برای قلب:مصرف بیش اندازه زعفران، علتافزایش ضربان قلب می‌شود و خطر سکته‌های قلبی را در پی دارد.
  •  زیان های زعفران برای کلیه: مصرف بیشتر از حد زعفران به افرادی که دچار سنگ کلیه می باشند، پیشنهاد نمی شود.
  • زیان های زعفران برای سختی خون: مصرف بیشتر از حد زعفران علتکاهش سختی خون می شود.
  • به خانم‌های باردار پیشنهاد می شود که مصرف زعفران را تا آخر سه ‌ماهه اول بارداری به تعویق بیندازند. چون مصرف بیش‌ازحد زعفران در ماه‌های اولیه بارداری امکان پذیر علتمشکلاتی همانند سقط‌ جنین شود.
  •  
  • زردی چشم و پوست
  • خونریزی بینی و چشم
  • اسهال و دل‌پیچه شدید
  • مسمومیت غذایی
  • بی‌حسی پلک و لب
  • حالت تهوع و استفراغ
  • سرگیجه 
  •  

زعفران برای چه افرادی زیان دارد؟

  • خانم‌های باردار

  • اختلال دو قطبی

  • افراد حساس به آلرژی

  • افراد دارای اضافه وزن

  • سختی خون بالا و خونریزی داخلی

  • مشکلات قلبی و مصرف داروهای ضد آریتمی

سوال های متدوال

چرا زعفران علتپریودی میشود؟

زعفران دارای ترکیباتی است که علتافزایش پروستاگلاندین ها در رحم و اغاز قاعدگی میشود.


سخن آخر

در این نوشته اطلاعاتی از زعفران درمورد خواص و زیان های، طبع و مصلح آن آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در تکه “نظرات” با ما در بین بگذارید.










دسته بندی مطالب

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

آاخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع