[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
خرما( به انگلیسی dates) یک بینوعده شیرین و خوشمزه است که سرشار از مواد مغذی است .در این مقاله میخواهیم شما را با خواص و زیان های خرما آشنا کنیم و اطلاعاتی از طبع و مصلح، کالری و قیمت غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم.
خرما چیست؟
خُرما یا نخل خرما (نام علمی: Phoenix dactylifera) گیاهی تکلپهای و گرمسیری از تیره نخلها است که میوهای خوراکی و دارای پوستی نازک و طعمی شیرین و هستهای سخت است.
طبع خرما
طبع خرما خشک گرم و خشک است. در حالی که طبع خرمای نرسیده سرد و تر است؛ و طبع خرمای رسیده گرم و تر.

مصلح خرما
مصلح خرما مواد غذایی چون کاهو، گلاب، خشخاش، بادام درختی، سرکه، آب انار، سکنجبین و…. است.
کالری خرما
کالری خرما در حالت بیعی ۲۷۷ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
| نوع خرما | کالری در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| خرما خشک | ۳۰۰ کالری |
| خرمای تر ( یا شیره دار) | ۲۸۰ کالری |
| رطب (خرمای تازه) | ۱۵۰ کالری |
| رطب مضافتی | ۲۸ کالری |
| خرما کبکاب | ۴۲ کالری |
| خرما زاهدی (خشک) | ۲۴ کالری |
| خرما خاصویی | ۱۴ کالری |
قیمت غذایی خرما
| راه اندازی دهنده مهم | مقدار در۱۰۰ گرم |
|---|---|
| انرژی (کالری) | ۲۷۷ کیلوکالری |
| کربوهیدرات | ۷۴.۹۷ گرم |
| پروتئین | ۱.۸۱ گرم |
| چربی | ۰.۱۵ گرم |
| آب | ۲۱.۳۲ گرم |
| فیبر | ۶.۷۰ گرم |
| قند | ۶۶.۴۷ گرم |
| نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| ویتامین A | ۷.۰۰ میکروگرم |
| تیامین (B1) | ۰.۰۵ میلی گرم |
| ریبوفلاوین (B2) | ۰.۰۶ میلی گرم |
| نیاسین (B3) | ۱.۶۱ میلی گرم |
| کولین (B4) | ۹.۹۰میلی گرم |
| پانتوتنیک اسید (B5) | ۰.۸۱ میلی گرم |
| ویتامین B6 | ۰.۲۵ میلی گرم |
| فولات (B9) | ۱۵.۰۰میکروگرم |
| نام ماده معدنی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| کلسیم | ۶۴.۰۰ میلی گرم |
| آهن | ۰.۹۰ میلی گرم |
| منیزیم | ۵۴.۰۰ میلی گرم |
| فسفر | ۶۲.۰۰ میلی گرم |
| پتاسیم | ۶۹۶.۰۰ میلی گرم |
| سدیم | ۱.۰۰ میلی گرم |
| روی | ۰.۴۴ میلی گرم |
| مس | ۰.۳۶ میلی گرم |
| منگنز | ۰.۳۰ میلی گرم |

۱۵ خواص شگفت انگیز خرما
-
خواص خرما برای رحم: فیبر و مواد مغذی حاضر در رحم به تحکیم عضلات رحم پشتیبانی می کند و مصرف آن میتواند به افت خونریزی قاعدگ پشتیبانی کند.
-
خواص خرما برای اسپرم: مصرف خرما علتافزایش کیفیت و تعداد اسپرم در مردان می شود.
-
خرما هیچ کلسترولی ندارد.
-
خرما سرشار از مواد غنی مس، منیزیم، سلنیوم و مگنز است که برای نگه داری سلامت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان الزامی هست.
-
خرما حاوی ویتامین کا است که به انعقاد خون پشتیبانی میکند.
-
خرما دارای خواص ضدالتهابی است که به تحکیم سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کند.
-
فیبر حاضر در خرما به درمان بواسیر در زنان جلوگیری می کند.
-
فیبر حاضر در خرما علتبهبود دستگاه گوارش می شود و به درمان یبوست پشتیبانی می کند.
-
ویتامین ث و دی حاضر در خرما به بهبود قابلیت ارتجاعی پوست پشتیبانی می کند.
-
خرما سرشار از پتاسیم است که مصرف آن می تواند به سختی خون را تنظیم کند.
-
خرما سرشار از آهن است و از ریزش مو جلوگیری میکند.
-
خرما سرشار از پتاسیم است و امکان پذیر اسهال را بهبود ببخشد.
-
خرما حاوی قندهای طبیعی همانند سوکروز، فروکتوز و گلوکز است که علتافزایش سطح انرژی بدن می شود.
-
مصرف خرما علتیاری به رشد عضلانی می شود.
-
خرما حاوی آهن است و به همین علت امکان پذیر در درمان کم خونی اثرات مثبتی داشته باشد
خواص خرما برای مردان
-
افزایش میل جنس
-
بهبود کارکرد جنسی
-
افزایش قوت باروری
-
افزایش قوت جسمانی
-
بهبود تحرک و برانگیختگی جنس
-
از بین بردن اختلالات جنسی همچون سریع انزالی و مشکلات نعوظ
خواص خرما برای زنان
-
افت خطر بیماری قلبی
-
فراهم سلامت مادر و جنین
-
افزایش لطافت و درخشندگی پوست
-
افت شانس ابتلا به پوکی استخوان
-
افت علائم و عوارض آرتریت روماتوئید
-
افت عوارض و دردهای ناشی از قاعدگی
خواص خوردن خرما صبح ناشتا
-
افزایش انرژی
-
تمیز کردن معده
-
پیشگیری از یبوست
-
از بین بردن حس گرسنگی
-
آرامقسمت برای دستگاه عصبی
-
ترمیم گلبولهای قرمز خون
-
بهبود کارکرد دستگاه گوارش

زیان های خرما
-
زیان های خرما برای معده: مصرف زیاد خرما در طول روز علتایجاد بیماری های گوارشی چون نفخ ، اسهال و یبوست می شود
-
زیان های خرما برای کبد: مصرف بیشازحد خرما جهت افزایش مقدار قند، تجمع گلوکزها و تشکیل چربی میشود و درنهایت، به کبد و طحال صدمه میرساند.
-
زیان های خرما با چای: متخصصان تغذیه، پیشنهاد میکنند که مصرف خرما و چای با هم زیان اور است چون هنگامی قند حاضر در خرما با آب جوش یا چای داغ ترکیب میشود، بدن تنها قند آنها را جذب میکند و انرژی آنها جذب نمیشود.
-
مصرف بیشتر از اندازه خرما می تواند جهت تحریک و خارش پوست شود.
-
زیاده روی در مصرف خرما می تواند علتافزایش وزن شود.
-
خرما می تواند علتافزایش سطح پتاسیم در خون شود:
سوال های متدوال
طبع کدام خرما سرد است؟
طبع خرما نرسیده سرد است.
چه وقتی خرما را مصرف کنیم؟
مصرف خرما در صبحانه یکی از بهترین زمانهایی که میتوانید از خرما منفعت گیری کنید.
سخن آخر
در این نوشته اطلاعاتی از مزایا و زیان های خرما را برایتان آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در تکه “نظرات” با ما در بین بگذارید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع
