طرز تهیه عدس پلو به 3 روش خوشمزه و مجلسی

نحوه تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده

[ad_1]
به گزارش اصفهانیا




آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ، استان اصفهان و ایران را در وب سایت اصفهانیا دنبال کنید

عدس‌پلو یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که در ادامه این نوشته تصمیم داریم نحوه تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت، بدون گوشت و با مرغ را به شما آموزش دهیم.تا انتهای نوشته همراه ما باشید.

عدس پلو 

عدس‌پلو یکی از انواع غذاهای ایرانی است. مواد این خوراک را برنج، عدس، نمک و روغن راه اندازی می‌دهد.

مواد ملزوم برای تهیه عدس پلو مجلسی   
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
عدس ۱ پیمانه
برنج ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
پیاز داغ (برای تزیین) ۱ عدد
کشمش پلویی ۱ پیمانه
زعفران، کره به مقدار ملزوم

عدس پلو (1)

نحوه تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده

  1. برای تهیه عدس پلو،  ابتدا عدس ها را به اندازه یک بند انگشت آب بپزید.

  2. در مرحله سپس مایه گوشت را آماده کنید که می توان از دو روش منفعت گیری کنید: روش اول: بافت گوشت چرخ کرده را درون ماهیتابه به خوبی از هم باز کنید و درب تابه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با آب خارج شده از آن پخته شود. سپس پیاز داغ، نمک، فلفل، در صورت تمایل زعفران و یا زرد‌چوبه به آن اضافه کنید و مقداری تفت دهید. روش دوم: گوشت چرخ‌شده را به همراه پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه یا زعفران و در صورت تمایل زیره یا تخم گشنیز طعم‌دار کنید و مقدار یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت را در کف دست به شکل قلقلی دربیاورید. سپس در تابه تفت دهید. وقتی که آب گوشت جمع شد مقداری زعفران آب زده غلیظ به گوشت‌ها اضافه کنید تا رنگ و عطر بی‌نظیر زعفران به خورد گوشت‌های قلقلی برود. سپس مقداری کره به تابه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت‌ها به همراه کره مقداری تفت بخورند.

  3. در این مرحله کشمش های از قبل خیسانده شده در آب را با کره تفت دهید.

  4. برنج را با آب و نمک بپزید و در مرحله آخر وقتی که می‌خواهید برنج را آبکشی کنید عدس پخته شده را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید و اجازه دهید زمان زمان کوتاهی به همراه عدس بجوشند و کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس برنج را آبکشی کنید و ته‌دیگ مورد نظر خود را (ترجیحا نان) کف قابلمه قرار دهید و برنج را لایه لایه با پاشیدن دارچین طعم‌دار کنید و در نهایت آب و روغن بدهید سپس اجازه دهید برنج به زمان ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد.

  5. مقدار مناسبی از برنج دم‌کشیده را با زعفران آب زده و کره ذوب‌شده مخلوط نمایید.

  6. عدس پلو را با پیاز داغ، مایه گوشتی و برنج زعفرانی تزیین و به طور قالبی و یا در دیس سرو نمایید.

  7. در صورت تمایل می‌توانید بعد از آبکش کردن برنج، از مایه گوشتی و کشمش به طور لایه لایه مابین برنج به مقدار مناسب بریزید.

نحوه تهیه عدس پلو ساده بدون گوشت

نحوه تهیه عدس پلو با مرغ

  1. برای تهیه عدس پلو با مرغ ابتدا پیازها را به طور ۴ قاچ خرد کنید و داخل یک قابلمه بریزید.

  2. در ادامه تکه های مرغ را به همراه چوب دارچین و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید.

  3. در این مرحله ۳ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و آن را وی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت مرغ بپزد

  4. . در ادامه عدس را که از ۲ ساعت قبل خیسانده اید را  آبکشی کنید و داخل یک قابلمه دیگر بریزید.

  5. در این مرحله ۲ پیمانه آب به عدس اضافه کنید و قابلمه حاوی عدس را روی حرارت قرار دهید تا عدس بپزد.

  6. بعد از این که گوشت مرغ به طور کامل پخت آنرا از قابلمه خارج کرده و به طور ریش ریش خرد کنید.

  7. در این مرحله عدس را از روی حرارت بردارید

  8. .اکنون یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کنید  و روی حرارت زیاد بگذارید تا آب سریع تر به جوش بیاید. بعد از این که آب به جوش آمد، مقداری نمک و زردچوبه به ان اضافه کنید ، سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید.

  9. بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ دقیقه که پخت اولیه برنج انجام شد، برنج را آبکشی کنید.

  10. در ادامه قابلمه ای که برای پخت عدس پلو در نظر گرفته اید را روی حرارت بگذارید و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید.

  11. در این مرحله برای ته دیگ از نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای شده منفعت گیری کنید و کف قابلمه بچینید.
  12.  اکنون با مقداری برنج روی ته دیگ را بپوشانید، سپس مقداری دارچین و زیره روی برنج بپاشید.برای لایه بعدی مقداری عدس می ریزیم و این ترتیب را ادامه می دهیم تا مواد همه شوند.

  13. در ادامه روغن روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم عدس پلو به زمان ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

  14. در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت بگذارید و مقداری روغن اضافه کنید، سپس مرغ ریش ریش شده را به همراه مقداری زعفران دم کرده و ادویه تفت دهید تا مقداری سرخ شود و حالت آبپز نداشته باشد.

  15. اکنون کشمش پلویی را هم مقداری تفت دهید.

  16. بعد از این که عدس پلو اماده شد، آنرا درون قابلمه مخلوط کنید و در دیس بکشید، سپس با مرغ ریش ریش شده و کشمش پلویی تزیین کنید.

عدس پلو (3)

نکاتی برای خوشمزه شدن عدس پلو

  • برای این‌که برنج خوب پخته شود، موقع خیساندن، به آن نمک زیاد بزنید. ولی موقع پخت آب برنج را خالی کرده و یکی دو مرتبه با آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن شسته شود.

  • در صورتی که تمایل به آبکش کردن برنج نداشتید و برنج را به روش کته درست کردید باید به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب برای پخت برنج در نظر بگیرید و مقدار آب عدس نیز همانطور که ذکر شد به اندازه‌ای باشد که یک بند انگشت روی عدس‌ها را بگیرد و در نهایت همان یک بند انگشت از آب عدس باقی‌مانده را به برنج اضافه کنید.

  • منفعت گیری از زیره و یا تخم گشنیز آسیاب شده علتمی‌شود بوی ضخم گوشت گرفته شود و کوفته‌ ریزه خوش‌مزه شود.

  •  دقت داشته باشید که نباید اجازه دهید عدس بیش‌ از ‌حد پخته شود چرا که پوست آن جدا خواهد شد و به زمان دم کشیدن له می‌شود

  • در رابطه منفعت گیری از زعفران، خسیس نباشید و هیچ‌زمان رنگ خوراکی را جانشین آن نکنید. 

  • برای ته‌دیگ، می‌توانید مقداری روغن ته قابلمه ریخته و روی آن مقداری کنجد بریزید و نان لواش را روی آن بگذارید. ته‌دیگ به طور نان کنجدی درست می‌شود که زیاد خوش‌مزه است.

  • در صورت تمایل می‌توانید از خرما، گردو و خلال پسته و بادام و یا خلال پوست پرتقال یا نارنج بسته به ذائقه خود در تهیه عدس‌پلو منفعت ببرید.


سخن آخر

در این نوشته که با نحوه تهیه عدس پلو به ۳ روش خوشمزه آشنا شدید، می‌توانید دست به کار شوید و این غذای خوشمزه را برای خود آماده کنید و از طعم و عطر بی‌نظیر آن لذت ببرید.










دسته بندی مطالب

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

آاخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع