[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
تخممرغ(به انگلیسی egg) یک ماده غذایی بی نظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است.
تخم مرغ چیست؟
تخممرغ سلول نطفهٔ ماده مرغ و طبق معمولً به شکل بیضی است که از نظر زیستشناختی برای تولیدمثل گذارده میشود و برای انسانها منبع غذایی محسوب میگردد.
طبع تخم مرغ سرده یا گرم؟
طبع زرده تخم مرغ طبع گرم و تر و سفیده آن طبع سرد و تر دارد.
مصلح تخم مرغ
مصلح تخم مرغ، نمک و ادویههای گرم همانند آویشن، پیاز، فلفل و دارچین می باشند.
کالری تخم مرغ
کالری تخم مرغ در حالت پخته شده و آبپز کردن ۱۵۵ کیلو کالری و در حالت خام ۱۴۳ کیلو کالری و در حالت املتی ۱۵۴ کیلو کالری و در حالت نیمرو ۱۴۹ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.

قیمت غذایی تخم مرغ
| راه اندازی دهنده مهم | مقدار در۱۰۰ گرم |
|---|---|
| انرژی (کالری) | ۱۴۳ کیلوکالری |
| کربوهیدرات | ۰.۷۲ گرم |
| پروتئین | ۱۲.۵۶ گرم |
| چربی | ۹.۵۱ گرم |
| آب | ۷۶.۱۵ گرم |
| قند | ۰.۳۷ گرم |
| کلسترول | ۳۷۲.۰۰ میلی گرم |
| نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| ویتامین A | ۱۶۰.۰۰ میکروگرم |
| ویتامین D | ۲.۰۰ میکروگرم |
| ویتامین E | ۱.۰۵ میلی گرم |
| ویتامین K | ۰.۳۰ میکروگرم |
| تیامین (B1) | ۰.۰۴ میلی گرم |
| ریبوفلاوین (B2) | ۰.۴۶ میلی گرم |
| نیاسین (B3) | ۰.۰۸ میلی گرم |
| کولین (B4) | ۲۹۳.۸۰میلی گرم |
| پانتوتنیک اسید (B5) | ۱.۵۳ میلی گرم |
| ویتامین B6 | ۰.۱۷ میلی گرم |
| فولات (B9) | ۴۷.۰۰میکروگرم |
| ویتامین B12 | ۰.۸۹ میلی گرم |
| نام ماده معدنی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| کلسیم | ۵۶.۰۰ میلی گرم |
| آهن | ۱.۷۵ میلی گرم |
| منیزیم | ۱۲.۰۰ میلی گرم |
| فسفر | ۱۹۸.۰۰ میلی گرم |
| پتاسیم | ۱۳۸.۰۰ میلی گرم |
| سدیم | ۱۴۲.۰۰ میلی گرم |
| روی | ۱.۲۹ میلی گرم |
| مس | ۰.۰۷ میلی گرم |
| منگنز | ۰.۰۳ میلی گرم |
| سلنیم | ۳۰.۷۰ میکروگرم |
۲۴ خواص شگفت انگیز تخم مرغ
-
خواص تخم مرغ برای مردان شامل بهبود سلامت باروری، افزایش سطح تستوسترون و تحکیم توان جنسی است.این چنین ویتامین B12 و سلنیوم حاضر در تخممرغ به تشکیل و کیفیت بهتر اسپرم پشتیبانی میکنند و گمان باروری را افزایش خواهند داد.
-
خواص تخم مرغ برای مو شامل رشد، نگه داری استحکام مو و جلوگیری از شکنندگی آن است چون سرشار از پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین های B کمپلکس است.
-
۱- تخم مرغ غنی از مواد مغذی همانند ویتامینهای A، E، B۵، B۱۲ و این چنین آهن، ید و فسفر است که برای سلامتی مهم می باشند.
-
پروتئین حاضر در تخم مرغ میتواند به افت وزن، افزایش توده عضلانی، افت سختی خون و بهبود سلامت استخوان پشتیبانی کند.
-
تخم مرغ به افزایش سطح لیپوپروتئین یا همان کلسترول خوب پشتیبانی میکند.
-
ویتامین D حاضر در تخم مرغ نقش مهمی در جذب کلسیم و فسفر دارد که برای نگه داری سلامت استخوانها و دندانها الزامی می باشد.
-
تخممرغ کم کالری و منبع غنی پروتئین است که مصرف آن به مدیریت وزن پشتیبانی میکند.
-
تخممرغ منبع خوبی از امگا ۳ است که برای بهبود کارکرد غشای سلولی سلامت قلب و مغز موثر است.
-
تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدانهایی و مواد معدنی از جمله ویتامین A، ویتامین E و سلنیوم است که برای سلامت چشم و افت خطر بیماریهای چشمی از جمله آب مروارید سودمند است.
-
ویتامین B۲، B۱۲، کولین، آهن و تریپتوفان حاضر در تخم مرغ به افت خطر اضطراب، علائم افسردگی و پشتیبانی به خواب طبیعی نقش دارند.
-
کولین حاضر در تخم مرغ به بهبود حافظه پشتیبانی میکند.
-
ویتامینها و مواد معدنی حاضر در تخم مرغ به سلامت پوست پشتیبانی و از تجزیه بافتهای بدن جلوگیری میکند.
-
تخم مرغ برای رشد ناخن موثر است.
-
زرده تخم مرغ حاوی ویتامین D و ویتامین E است که برای رشد جنین در زنان باردار الزامی است.
-
تخم مرغ سرشار از ویتامین B۲ است که میتواند مواد سرطانزا حاضر در بدن انسان را تجزیه و اکسید کند.
-
تخممرغ حاوی ید و سلنیوم است که امکان پذیر کارکرد تیروئید را بهبود بخشد.
-
لسیتین حاضر در تخم مرغ میتواند علتبازسازی سلولهای کبدی شود.این چنین پروتئینهای حاضر در تخم مرغ میتواند صدمه بافت کبد را ترمیم کند.
-
تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و مواد مغذی است که به بهبود ضعف عمومی و تحکیم بدن پشتیبانی میکند.
-
زرده تخم مرغ به علت چربیهای سودمند و ویتامینهایی که دارد برای تحکیم مغز و اعصاب سودمند است.
-
آهن و ویتامین B6 حاضر در تخممرغ در تنظیم خلق و خو و افت علائم سندرم پیش از قاعدگی موثر است.
-
تخممرغ سرشار از کولین است که در رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین نقش حیاتی دارد.
-
چربیهای طبیعی و ویتامین A حاضر در زرده تخممرغ موها را نرم و مرطوب نگه میدارند.
-
زرده تخممرغ دارای چربیهای طبیعی و ویتامین A است که پوست را مرطوب میکنند و از خشکی آن جلوگیری میکنند.
-
پروتئین و آنتیاکسیدانهای حاضر در تخممرغ تشکیل کلاژن را تحریک کرده و از تشکیل چینوچروک پیشگیری میکنند.

زیان های تخم مرغ
-
تشکیل نفخ و مشکلات گوارشی، بالا بردن شانس مقاومت به انسولین، بالا بردن ریسک ابراز بیماریهای قلبی در افراد مستعد و افزایش کلسترول خون از زیان های تخم مرغ آب پز است.
-
مصرف زیاد زرده تخم مرغ به کلیهها و کبد صدمه داخل میکند.
- افزایش وزن
-
عکس العملهای آلرژیک
-
افزایش سطح کلسترول خون
- تشدید بیماریهای قلبی و عروقی
سوال های متدوال
درهفته چندبارتخم مرغ بخوریم؟
تخم مرغ در روز یا ۶ تخم مرغ در هفته است.
زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟
زرده تخم مرغ منبع غنی از ویتامینها A، D، E و K است.
آیا تخم مرغ چاق کننده است؟
خیر
آیا تخم مرغ نفاخ است؟
زیاده روی در مصرف تخم مرغ میتواند با علائم نفخ و سوءهاضمه همراه باشد.
سخن آخر
در این نوشته اطلاعاتی از خواص تخم مرغ برای افت وزن، افزایش توده عضلانی، افت سختی خون و بهبود سلامت استخوان و زیان های آن چون نفخ و مشکلات گوارشی آورده ایم.از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در تکه “نظرات” با ما در بین بگذارید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع

