[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
سرکه(به انگلیسی Vinegar) یک مایع ترش است که از این ماده زیاد تر برای تهیه مواد غذایی، ترشیجات و سالادها منفعت گیری می شود.برای خبر از خواص و زیان های سرکه، طبع و مصلح آن با ما در این مقاله همراه باشید.
سرکه چیست؟
سرکه مایعی ترش و اسیدی است که از تخمیر دو مرحلهای قند میوهها یا نشاسته غلات بهوسیله باکتریها و مخمرها به دست میآید.
انواع سرکه
ترکیبات انواع سرکه
-
سرکه انگور از تخمیر انگور به دست میآید.
-
سرکه برنج از برنج تخمیر شده تهیه میشودو
-
سرکه سفید، مایعی شفاف و ترش مزه، الکل تخمیر شدهای است که به اسید استیک تبدیل شده و با آب مخلوط شده است.
-
سرکه بالزامیک از انگور تخمیر شده تهیه شده است و در قیاس با سرکههای دیگر مقداری شیرینتر و ملایمتر می باشد.
-
سرکه سیب از سیبهای له شده تهیه میشود و اسیدیته کمتری نسبت به انواع دیگر سرکه دارد.
-
سرکه مالت از ماءالشعیر تخمیر شده تهیه میشود، دارای طعم اسیدی قوی است که برای سس به کار برده میشود.

طبع سرکه
طبع سرکه، طبع سرکه انگور، طبع سرکه سفید، طبع سرکه ی سیب و طبع سرکه بالزامیک سرد و خشک است و برای درمان بیماریهایی که در تاثییر غالب شدن طبع گرم ابراز میکند زیاد کاربردی است. طبع سرکه انگبین دارای طبع معتدل است.طبع سرکه خرما سرد است و برای افرادی که مزاج گرم دارند، گزینهای مناسب است. طبع سرکه انجیر طبع گرم دارد.
مصلح سرکه
مصلح سرکه، شربت شکر یا عسل و در کل چیزهای شیرین یا چرب می باشد.
کالری سرکه
کالری سرکه در حالت طبیعی ۱۸ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
قیمت غذایی سرکه
| راه اندازی دهنده مهم | مقدار در۱۰۰ گرم |
|---|---|
| انرژی (کالری) | ۱۸ کیلوکالری |
| کربوهیدرات | ۰.۰۴ گرم |
| آب | ۹۴.۷۸ گرم |
| قند | ۰.۰۴ گرم |
| نام ماده معدنی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| کلسیم | ۶.۰۰ میلی گرم |
| آهن | ۰.۰۳ میلی گرم |
| منیزیم | ۱.۰۰ میلی گرم |
| فسفر | ۴.۰۰ میلی گرم |
| پتاسیم | ۲.۰۰ میلی گرم |
| سدیم | ۲.۰۰ میلی گرم |
| روی | ۰.۰۱ میلی گرم |
| مس | ۰.۰۱ میلی گرم |
| منگنز | ۰.۰۶ میلی گرم |
| سلنیم | ۰.۵۰ میکروگرم |
۱۶ خواص باورنکردنی سرکه
-
خواص سرکه سیب برای پوست شامل درمان جوش و آکنه است چون این نوع سرکه می تواند به راحتی سطح PH لایه خارجی پوست را متعادل کند که نتیجه آن تشکیل مقدار مناسب چربی و از بین بردن باکتریهای ایجادکننده جوش است.
-
از خواص سرکه سیب برای سختی خون می توان برای افت سختی خون منفعت گیری می کرد چون سرکه سیب حاوی مواد شیمیایی همانند پلیفنول، فلاونوئید و پتاسیم است.
-
خواص سرکه سفید برای واژن افت عفونت می باشد چون خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد.
-
سرکه سیب سلولهای مرده پوست را از بین میبرد و علتدرخشندگی لک های صورت میشود.
-
رکه سیب برای درمان آفتاب سوختگی موثر است چون در افت درد و تسریع روال بهبودی پوست اثربخشی بالایی دارد.
-
اسیداستیک حاضر در سرکه میتواند به افت سطح قند خون پشتیبانی کند.
-
آنتی اکسیدانهایی مود در سرکه میتواند با عفونتهای باکتریایی و صدمههای پوستی مبارزه کند.
-
اسید استیک حاضر در سرکه، ذخیره چربی را افت میدهد، چربیسوزی را افزایش و اشتها را افت میدهد و در نهایت علتکاهش وزن می شود.
-
سرکه دارای آنتی اکسیدانهای قوی است که از صدمه سلولی ناشی از مولکولهای شناختهشده به گفتن رادیکالهای آزاد که میتواند تبدیل بیماریهای مزمن همانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی شود جلوگیری میکند.
-
اسید استیک و آنتیاکسیدانهای حاضر در سرکه میتواند به جلوگیری از لخته شدن خون و افت کلسترول، التهاب و سختی خون پشتیبانی کند.
-
سرکه علتاز بین رفتن باکتریهای دهان و سفید کردن دندان میشود.
-
سرکه سیب برای تحکیم سیستم ایمنی سودمند است چون دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده است.
-
خواص ضد باکتریایی سرکه میتواند به بوی بد دهان پشتیبانی کند.
-
مصرف سرکه سیب طبیعی علتکاهش کلسترول بد خون میشود.
-
سرکه سیب جهت درخشندگی موهای شما میشود.
-
سرکه سیب پشتیبانی میکند چربی انباشته شده در داخل و اطراف کبد از بین برود.
خواص سرکه سیب ناشتا
-
افت کلسترول خون
-
افت سختی خون
-
تحکیم سیستم ایمنی بدن
-
پاکسازی بدن از مواد سمی
-
از بین بردن چربیهای اضافی
-
درمان علائم و ورم کبد چرب
-
پاکسازی و دیتاکسیفای بدن
-
پیشگیری از گرفتگی عروق
زیان های سرکه
- یکی از زیان های سرکه سیب برای کبد، وجود تداخل های دارویی است. زیاد تر داروهایی برای درمان کبد چرب و یا بیماری های مرتبط به آن (همانند دیابت و …) تجویز می شوند که با مصرف سرکه سیب تداخل دارند.
-
یکی از زیان های سرکه سیب برای موی سر این است که منفعت گیری زیاد از آن میتواند مو را خشک کرده و پوست سر را تحریک کند.
-
از زیان های سرکه سیب برای پوست صورت می توان به تحریک، سوزش و خشکی پوست اشاره کرد.
-
یکی از زیان های سرکه سیب برای قلب ، افت سختی خون و کارکرد طبیعی قلب است چون سرکه سیب امکان پذیر سطح پتاسیم بدن را افت دهد.
-
افرادی که داروهای مخصوص قلب منفعت گیری می کنند باید در مصرف سرکه سیب احتیاط کنند.
-
امکان پذیر مصرف زیاد سرکه علتسوزش گلو شود.
-
سرکه سیب میتواند سطح پتاسیم را افت دهد به این علت اگر از داروهای فشارخون منفعت گیری میکنید، قبل از افزودن این ترکیب به رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.
- فرسایش مینای دندان
چه افرادی نباید سرکه سیب بخورند؟
-
افراد دیابتی
-
زنان باردار و شیرده
-
افرادی دچار زخم دهانی
-
افرادی که مشکلات قلبی
-
افراد دارای مشکلات مرتبط با دندان
-
افرادی که ترشح اسید معده دارند
-
افراد دارای پوکی استخوان یا خطر افت تراکم استخوان
سوال های متدوال
سرکه سفید از چی درست میشه؟
سرکه سفید از از تخمیر غلات بدست می آید.
طریقه مصرف سرکه انگور؟
سرکه انگور را میتوان به طور مستقیم یا به طور یک تا دو قاشق چایخوری با یک لیوان آب مخلوط کرد و قبل از غذا مصرف کرد.
آیا سرکه سیب قند دارد؟
سرکه سیب جذب قند را در جریان خون کند کرده و حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و به کنترل بهتر قند خون پشتیبانی میکند.
سخن آخر
در این نوشته اطلاعاتی از خواص سرکه برای درمان جوش و آکنه، افت سختی خون، افت وزن، تحکیم سیستم ایمنی و… برایتان آورده ایم و شما را از زیان های، طبع و مصلح آن آگاه کردیم. از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. در صورت تمایل نوشته مزایا و زیان های اسفناج؛ طبع اسفناج گرمه یا سرد؟ را بخوانید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع

