Spinach (2)

خواص اسفناج | ۲۴ منفعت شگفت‌انگیز اسفناج برای بدن، پوست، مو و لاغری

[ad_1]
به گزارش اصفهانیا

اسفناج (Spinach) یکی از سبزیجات برگ‌سبز محبوب و پرخاصیت است که در طب سنتی و تغذیه سالم جایگاه اختصاصی‌ای دارد. این سبزی پر از ویتامین A، C، K، آهن، کلسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها است و به‌علت کالری پایین، انتخابی عالی برای رژیم غذایی لاغری محسوب می‌شود.

اسفناج چیست؟

اسفناج با نام علمی Spinacia oleracea، گیاهی یک‌ساله، گلدار و دولپه‌ای است که دارای برگ‌هایی لطیف و خوراکی می‌باشد. این سبزی خوش‌طعم را می‌توان هم به طور خام (در سالاد) و هم پخته یا سرخ‌شده مصرف کرد.

طبع اسفناج در طب سنتی

در طب سنتی ایران، طبع اسفناج سرد و معتدل مایل به سردی در نظر گرفته می‌شود. به این علت بهتر است همراه با مصلحات گرم همانند دارچین، فلفل، روغن بادام یا زعفران مصرف شود.

عکس اسفناج

کالری اسفناج چه مقدار است؟

مقدار کالری اسفناج بسته به نوع مصرف آن به شرح زیر است:

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ، استان اصفهان و ایران را در وب سایت اصفهانیا دنبال کنید








نوع مصرف کالری (در ۱۰۰ گرم)
اسفناج خام ۲۳ کیلوکالری
اسفناج پخته ۲۳ کیلوکالری
خورشتی ۲۸ کیلوکالری
سرخ‌شده ۱۶۵ کیلوکالری

جدول قیمت غذایی اسفناج خام (در ۱۰۰ گرم)
















ماده مغذی مقدار
کالری ۲۳ کیلوکالری
آب ۹۱.۴۰ گرم
پروتئین ۲.۸۶ گرم
کربوهیدرات ۳.۶۳ گرم
فیبر ۲.۲۰ گرم
چربی ۰.۳۹ گرم
ویتامین A ۴۶۹ میکروگرم
ویتامین C ۲۸.۱۰ میلی‌گرم
ویتامین K ۴۸۲.۹۰ میکروگرم
آهن ۲.۷۱ میلی‌گرم
کلسیم ۹۹ میلی‌گرم
پتاسیم ۵۵۸ میلی‌گرم
اینفوگرافی خواص اسفناج
اینفوگرافی خواص اسفناج

۲۴ مورد از مهم ترین خواص اسفناج

  1. از خواص اسفناج برای مردان می توان به افزایش سطح تستوسترون هورمون سلامت جنسی اشاره کرد چون حاوی منیزیم است.

  2.  یکی از با اهمیت ترین خواص اسفناج برای زنان درمان کم‌خونی است چون این سبزی حاوی مقادیر بالایی اسید فولیک و آهن است.

  3.  یکی از بهترین منبع های آهن از خواص اسفناج پخته است چون یک فنجان اسفناج پخته شده حاوی ۶.۴ میلی‌گرم آهن است، در حالی که یک فنجان اسفناج خام تنها ۰.۸ میلی‌گرم آهن دارد.

  4. از خواص اسفناج و ماست برای لاغری می توان منفعت گیری کرد چون این ترکیب کالری کم دارد و فیبر حاضر در آن علتحس سیری برای چند ساعت می شود.

  5. تکمیل استخوان‌، رشد مغزی جنین وتکامل بافت ریه از خواص اسفناج در بارداری است چون حاوی پروتئین، مواد معدنی، آهن و ویتامین‌ است.

  6. از خواص اسفناج با ماست می توان برای بهبود سطح هموگلوبین و بهبود کم خونی(آنمی) منفعت گیری کرد چون ویتامین سی حاضر در آن جذب آهن را افزایش می دهدو

  7. خواص اسفناج برای کبد چرب برای فردی پوشیده نیست چون اسفناج با داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها می‌تواند به بهبود سلامت کبد در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) پشتیبانی کند.

  8.  اسفناج  می‌تواند به تامین مواد مغذی همانند ویتامین‌های A و D،  آهن و کلسیم در دوران شیردهی پشتیبانی کند.

  9. اسفناج سرشار از ویتامین‌هایی است که برای تحکیم سیستم ایمنی بدن سودمند است.

  10. ویتامین C حاضر در اسفناج به افزایش تشکیل گلبول‌های سفید پشتیبانی می‌کند که برای مقابله با عفونت بدن تاثییر گذار است.

  11. ویتامین E حاضر در اسفناج به‌گفتن یک آنتی‌اکسیدان عمل کرده و از سلول‌ها در برابر صدمه‌ها و عفونت‌ها محافظت می‌کند.

  12. فیبر حاضر در اسفناج به افت شدت جذب قند در خون پشتیبانی کرده و از افزایش سریع سطح قند خون جلوگیری می‌کند. 

  13. کلسیم حاضر در اسفناج به انقباض و اسایش عضلات پشتیبانی کرده و گمان گرفتگی عضلانی را افت می‌دهد.

  14. اسفناج حاوی اسید فولیک است که مصرف آن علتکاهش سطح هموسیستئین می شود که به طور مستقیم خطر بیماری قلبی را افت می دهد.

  15. خاصیت قلیایی اسفناج و کلروفیل حاضر در آن علتمبارزه با باکتری می شود.

  16. اسفناج سرشار از ویتامین A است که برای پشتیبانی به پوست از جمله جلوگیری از سلول های مرده  که علتمسدود کردن منافذ می شود و افت مقدار چربی پوست سودمند است.

  17. فیبر بالای حاضر در اسفناج به درمان یبوست و سلامت دستگاه گوارش پشتیبانی می کند.

  18. مصرف اسفناج علتافزایش رشد مو می شود چون حاوی پروتئین ، ویتامین A و ویتامین C است.

  19. اسفناج دارای ویتامین B6 و منیزیم است که مصرف آن علتتولید سروتونین می شود و به تنظیم خواب پشتیبانی می کند.

  20. اسفناج حاوی ویتامینk است که به استخوان ها پشتیبانی می کند مواد معدنی را جذب کنند و مصرف آن از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

  21. ویتامین C و پتاسیم حاضر در اسفناج نقش مهمی در افت سختی خون بالا ایفا می‌کند.

  22. بتاکاروتن حاضر در اسفناج به افت خطرات دعوا های آسم پشتیبانی می کند. 

  23. ویتامین A و  C حاضر در اسفناج به مرطوب ماندن پوست پشتیبانی می کند.

  24.  فیبر حاضر در اسفناج علتکاهش سطح کلسترول می شود.

اینفوگرافی مضرات اسفناج
اینفوگرافی زیان های اسفناج

زیان های اسفناج

هرچند اسفناج یک ابرغذا (superfood) است، اما زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند با عوارضی همراه باشد:

۱. برای کبد:

پورین‌های حاضر در اسفناج امکان پذیر در بدن به اسید اوریک تبدیل شده و به کبد صدمه بزنند.

۲. برای کلیه:

اگزالات بالای اسفناج گمان راه اندازی سنگ کلیه را در افراد مستعد افزایش می‌دهد.

۳. با ماست:

کلسیم ماست مانع جذب آهن حاضر در اسفناج می‌شود؛ بعد بهتر است با فاصله وقتی مصرف شوند.

۴. فریز کردن اسفناج پخته:

ترکیب نیترات اسفناج پخته با آمین‌ها امکان پذیر ماده‌ای سرطان‌زا به نام نیتروزامین تشکیل کند.

۵. اختلالات گوارشی:

نفخ، ورم معده، اسپاسم شکمی، یا حتی اسهال از عوارض مصرف بیش‌از‌حد اسفناج می باشند.

۶. اختلال در جذب کلسیم:

اگزالات اسفناج می‌تواند جذب کلسیم را مختل کند و برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مشکل‌ساز شود.

۷. افت اثربخشی داروها:

اسفناج با وارفارین (داروی رقیق‌کننده خون) تداخل دارد و می‌تواند تاثییر آن را افت دهد.

 

سوالات متداول درمورد اسفناج

آیا اسفناج خام زیان دارد؟

در حالت عادی نه؛ اما مصرف زیاد آن امکان پذیر به علت وجود اگزالات و گواتروژن، جذب کلسیم و کارکرد تیروئید را مختل کند.

آیا اسفناج برای معده زیان دارد؟

در مصرف متعادل، مشکلی تشکیل نمی‌کند. اما زیاده‌روی می‌تواند تبدیل نفخ، گاز و دردهای شکمی شود.

آیا اسفناج علتسنگ کلیه می‌شود؟

مصرف زیاد اسفناج برای کلیه‌ها زیان اور است و گمان ابراز سنگ کلیه را به همراه دارد.

اسفناج را خام بخوریم یا پخته؟

مطالعات نشان داده است که خوردن اسفناج پخته شده در قیاس با خام آن، مقوی تر است.

آیا مصرف اسفناج در شب زیان دارد؟

خیر، اگر دچار مشکلات گوارشی نیستید، مشکلی ندارد.


سخن آخر

اسفناج، این سبزی شگفت‌انگیز و کم‌کالری، نه‌تنها دوست پوست و موست بلکه به بهبود گوارش، سلامت قلب، تحکیم ایمنی و حتی خلق‌وخو هم پشتیبانی می‌کند. اگر جستوجو یک انتخاب سالم و کامل برای سبد غذایی‌تان هستید، اسفناج را فراموش نکنید!شما چطور؟ از خواص اسفناج منفعت گیری کرده‌اید؟ نظراتتان را برای ما بنویسید.








دسته بندی مطالب

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

آاخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع