[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
تحریریه اصفهان: بستنی سنتی زعفرانی، یادآور روزهای خوش کودکی و طعمهای اصیل ایرانی، تا این مدت هم یکی از محبوبترین دسرهای ماست. با وجود تنوع زیاد بستنیهای مدرن، عطر و طعم بستنی سنتی چیز فرد دیگر است. در این مقاله، نحوه تهیه یک بستنی سنتی زعفرانی خانگی خوشمزه و باکیفیت را به شما آموزش میدهیم.
مواد ملزوم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی (مناسب برای ۶ نفر)
-
شیر پرچرب: ۴ پیمانه
-
شکر: ۲ پیمانه
-
ثعلب: ۲ قاشق چایخوری
-
گلاب: ½ پیمانه
-
خامه: ۱۰۰ گرم
-
خلال پسته و زعفران دمکرده: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه بستنی سنتی زعفرانی مرحله به مرحله
-
آمادهسازی خامه: خامه را مقداری با چنگال بزنید و در یک سینی لبهدار که کف آن پلاستیک فریزر پهن کردهاید، به طور نازک پخش کنید. سینی را در فریزر قرار دهید تا خامه یخ بزند.
-
تهیه مخلوط شیر و زعفران:شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده و زعفران دمکرده و گلاب را به شیر اضافه کنید. به مقدار زعفران دقت کنید تا رنگ بستنی بعد از بسته شدن، مطابق سلیقهتان باشد.
-
مخلوط کردن شکر و ثعلب:در یک ظرف جداگانه، شکر و ثعلب را با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را کم کم به شیر اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شکر و ثعلب کاملاً در شیر حل شوند و مخلوط غلیظ شود.
-
خنک کردن و هم زدن بستنی: قابلمه را از روی حرارت بردارید و مخلوط بستنی را در یک کاسه بریزید. کاسه را روی یخ قرار دهید تا خنک شود. سپس بستنی را با همزن بزنید تا مقداری خودش را بگیرد و کشدار شود.
-
فریز کردن و هم زدن مجدد: روی ظرف مواد بستنی را بپوشانید و آن را در فریزر قرار دهید تا منجمد شود. سپس از نیم ساعت، بستنی را از فریزر خارج کرده و مجدد هم بزنید تا کشدار شود. این کار را ۵ بار تکرار کنید تا بستنی به خوبی کش بیاید.
-
اضافه کردن خامه و پسته: خامههای یخزده را خرد کرده و به همراه خلال پسته به بستنی اضافه کنید. سپس بستنی را حداقل به زمان ۵ ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً آماده شود.
نکات کلیدی برای تهیه بستنی سنتی خانگی:
-
ثعلب را از لوازم قنادی یا عطاری تهیه کنید چون اگر کیفیت ثعلب خوب نباشد بستنی دچار یخزدگی شده و کشدار نمیشود.
-
علت کشدار شدن بستنی، ثعلب است.
-
اضافه کردن شکر زیاد علتنبستن بستنی میشود.
-
بهتر است از خامه با درصد چربی بالا منفعت گیری کنید تا تیکههای خامه درون بستنی یخ نزند.
-
در صورت منفعت گیری از دستگاه بستنیساز، ابتدا بستنی را مقداری در فریزر قرار دهید.
-
میتوانید روی بستنی سنتی شیره آلبالو یا آبلیمو بریزید.
-
شیر را حتماً قبل از تهیه بستنی بجوشانید.
سوال های متدوال
چرا بستنی سنتی یخ میزند؟
علت مهم یخ زدن بستنی، وجود آب در ترکیبات آن است. هرچه مقدار آب بستنی زیاد تر باشد، گمان یخ زدن آن نیز افزایش مییابد.
چرا بستنی سنتی سفت نمیشه؟
بستنی سنتی به علت منفعت گیری از موادی همانند ثعلب و خامه با درصد چربی بالا، طبق معمولً حالت کشدار و نرمی دارد و زیاد سفت نمیشود.
سخن آخر
امیدواریم از این دستور تهیه بستنی سنتی زعفرانی لذت برده باشید و بتوانید یک دسر خوشمزه و خاطرهانگیز را در خانه تهیه کنید. نوش جان!
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع