[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
تحریریه اصفهان: دلمه گوجه فرنگی یکی از خوشمزهترین و سادهترین غذاهای ایرانی است که با کمترین مواد اولیه تهیه میشود و میتواند گزینهای عالی برای وعده شام یا پیشغذا باشد. در این نوشته از اصفهان امروز نحوه تهیه دلمه گوجه فرنگی در فر، همراه با فوت و فنهای خوشمزهتر شدن آن را بهصورت کامل و مرحلهبهمرحله یاد میگیرید.
مواد اولیه دلمه گوجه فرنگی:
-
لپه: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
-
برنج: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
-
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
-
گوجه فرنگی رسیده و سفت: ۱۰ عدد
-
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
-
سیر: ۲ حبه
-
پیاز: ۱ عدد
-
نعنا، ترخون، مرزه: هرکدام ۳۰ گرم
-
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار ملزوم
مواد ملزوم برای سس دلمه:
-
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
-
آب: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
-
پیاز: ۱ عدد
-
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار ملزوم
-
روغن: به مقدار ملزوم
نحوه تهیه مرحلهبهمرحله دلمه گوجه فرنگی
۱. لپه را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید.
۲. برنج را یک ساعت قبل با آب ولرم و نمک خیس کنید.
۳. لپه و برنج را جداگانه روی حرارت ملایم بپزید؛ برنج نیمپز و لپه پخته شود.
۴. سبزیهای معطر را شسته و ساطوری خرد کنید.
۵. گوجهفرنگیها را بشویید، خشک کنید و با قاشق داخل آنها را خالی کنید. دانههای گوجه را برای تهیه سس کنار بگذارید.
۶. پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس زردچوبه و فلفل اضافه و تفت دهید.
۷. گوشت چرخکرده را افزوده و سپس از تحول رنگ گوشت، رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
۸. برنج، لپه، سبزیها و نمک را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید. اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
۹. برای تهیه سس، پیاز رنده شده را سرخ کنید، سیر را افزوده و سپس رب گوجه، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید. دانههای گوجه فرنگی را نیز داخل سس بریزید و صبر کنید نرم شوند.
۱۰. آب را به سس اضافه کنید و اجازه دهید مقداری بجوشد و غلیظ شود.
۱۱. داخل گوجهفرنگیها را با مواد آمادهشده پر کنید و درب آنها را بگذارید.
۱۲. دلمهها را داخل ظرف بچینید، سس را روی آنها بریزید و در ظرف را بگذارید.
۱۳. به زمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم یا داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید تا کاملاً جا بیفتند.
نحوه تهیه دلمه گوجه فرنگی شکم پر
فوت و فن های نحوه تهیه دلمه گوجه فرنگی
-
فوت و فنهای خوشمزهتر شدن دلمه گوجه فرنگی
-
سبزی دلمه شامل نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، گشنیز، شوید و پیازچه است.
-
برای این غذا از گوجهفرنگیهای رسیده، سفت و گوشتی منفعت گیری کنید.
-
اگر گیاهخوار هستید، میتوانید گوشت را حذف کرده و فقط از برنج، لپه و سبزیجات منفعت گیری کنید.
-
برای تنوع زیاد تر میتوانید روی دلمهها پنیر پیتزا، گودا یا پارمزان بریزید.
سخن آخر
دلمه گوجه فرنگی یک غذای ساده، سالم و درعینحال مجلسی است که میتوانید برای وعده شام یا دورهمیهای خانوادگی تهیه کنید. با مراعات نکات حرف هایشده، این غذا زیاد خوشطعم و دلچسب خواهد شد. حتماً امتحانش کنید!
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع