مصرف فست‌فود می‌تواند خطر سرطان ریه را تا ۴۱ درصد افزایش ‌دهد

مصرف فست‌فود می‌تواند خطر سرطان ریه را تا ۴۱ درصد افزایش ‌دهد_اصفهانیا

[ad_1]
به نقل از اصفهانیا

محققان در پژوهش تازه دریافتند مصرف بالای غذاهای فوق‌فرآوری‌شده همانند پیتزا، همبرگر و نوشابه‌های گازدار، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۴۱ درصد افزایش دهد. این مطالعه مشخص می کند که این غذاها امکان پذیر حاوی ترکیبات مضری شبیه با سموم حاضر در دود سیگار باشند.

غذاهای فوق‌فرآوری‌شده یا UPFها محصولاتی می باشند که تحت فرایندهای صنعتی متعدد قرار می‌گیرند و طبق معمولً حاوی لیست بلندبالایی از افزودنی‌ها و نگهدارنده‌ها می باشند. زیاد از غذاهای مدرن را می‌توان در این دسته جای داد:

  • فست‌فودها
  • غذاهای سرخ‌شده و اسنک‌های شور
  • گوشت‌های فرآوری‌شده (همانند سوسیس و کالباس)
  • نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های شیرین‌شده
  • غلات صبحانه، نان‌های صنعتی، کیک‌ها و شیرینی‌جات
  • بستنی، نودل و سوپ‌های سریع

تأثیر مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده و فست‌فود بر سرطان ریه

به نقل از تلگراف، دانشمندان بیمارستان سرطان چونگ‌کینگ چین در پژوهش تازه داده‌های مربوط به بیشتر از ۱۰۰ هزار بزرگسال در آمریکا (با میانگین سنی ۶۲ سال) را به زمان ۱۲ سال جستوجو کردند. در طول این دوره، ۱۷۰۶ مورد تازه از سرطان ریه شناسایی شد. نتایج تحلیل‌ها، بعد از در نظر گرفتن عواملی همانند حالت سیگارکشیدن، نشان داد افرادی که بیشترین مقدار غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را مصرف می‌کردند (به‌طور متوسط ۳ تا ۶ وعده در روز) ۴۱ درصد زیاد تر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف می‌کردند، در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار داشتند.

این افزایش خطر برای هر دو نوع مهم سرطان ریه، یعنی سرطان ریه سلول غیرکوچک (NSCLC) و سرطان ریه سلول کوچک (SCLC) مشاهده شد. اما چرا مصرف غذهای فوق‌فرآوری‌شده و فست‌فود تا این حد خطرناک است؟ محققان چندین مکانیسم احتمالی را نقل می‌کنند:

  1. مصرف بالای UPFها به‌طور طبیعی علتکاهش مصرف غذاهای سالم و محافظت‌کننده در برابر سرطان، همانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل می‌شود.
  2. فرایندهای صنعتی ساختار طبیعی مواد غذایی را تحول خواهند داد و می‌توانند تبدیل تشکیل ترکیبات زیان اور شوند. به گفتن مثال، آکرولئین (Acrolein)، ماده‌ای که در سوسیس‌های گریل‌شده و شیرینی‌های کاراملی یافت می‌شود، یکی از اجزای سمی حاضر در دود سیگار نیز هست.
  3. این گمان وجود دارد که مواد شیمیایی حاضر در بسته‌بندی‌های پلاستیکی نیز در این فرایند نقش داشته باشند.

محققان نتیجه‌گیری می‌کنند که اگرچه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما محدودکردن روال مصرف جهانی غذاهای فوق‌فرآوری‌شده می‌تواند به افت ابتلا به بیماری سرطان ریه پشتیبانی کند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Thorax انتشار شده است.

دسته بندی مطالب

خبرهای ورزشی

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ، استان اصفهان و ایران را در وب سایت اصفهانیا دنبال کنید

اخبار پزشکی

آاخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]