[ad_1]
به نقل از اصفهانیا
تحقیقات تازه مشخص می کند که رژیم غذایی سرشار از پتاسیم میتواند نقش مهمی در افت خطر بیماریهای قلبی، بستری شدن در بیمارستان و مرگ داشته باشد و این افت خطر تا ۲۴ درصد برآورد شده است.
به نقل از گاردین، غذاهایی همانند آووکادو، موز، اسفناج، ماهی و برخی سبزیجات سرشار از پتاسیم می باشند و به بدن پشتیبانی میکنند تا نمک اضافی را از خون دفع کرده و سلامت قلب را ارتقا دهد. این یافتهها در کنگره جامعه اروپایی قلب اراعه شدهاند و اهمیت رژیم غذایی غنی از پتاسیم را برجسته میکنند.
افت خطر بیماریهای قلبی با پتاسیم
پروفسور «هنینگ بوندگار» (Henning Bundgaard) از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ و محقق ارشد مطالعه، توضیح میدهد که بدن انسان در دوران تکامل، وقتی که در دشتهای گرم زندگی میکرده و میوه و سبزیجات میخورده، با رژیم غذایی پتاسیم بالا و سدیم پایین رشد کرده است. با گذر زمان و تحول به رژیمهای مدرن شامل غذاهای فرآوریشده، نسبت سدیم به پتاسیم از ۱۰:۱ به ۱:۲ تحول کرده است که این تحول میتواند به افزایش خطر آریتمی، نارسایی قلبی و مرگ منجر شود. پتاسیم برای کارکرد صحیح قلب حیاتی است و مطالعات مشاهدهای نشان خواهند داد که افتپتاسیم با افزایش آریتمی و خطرات قلبی همراه است.
در مطالعهای که شامل ۱۲۰۰ بیمار قلبی با دستگاه دفیبریلاتور کاشتنی (ICD) می بود، نیمی از شرکتکنندگان رژیم غذایی با پتاسیم بالا دریافت کردند. برای مثال، مصرف گوشت که خود سرشار از پتاسیم است، بهعلت داشتن سدیم بالا محدود شد تا تاثییر مثبت افزایش پتاسیم نگه داری شود.
در نهایت، افزایش سطح پتاسیم خون با افت ۲۴ درصدی خطر بیماریهای قلبی، بستری شدن یا مرگ همراه می بود. این چنین افزایش پتاسیم در محدوده طبیعی علتکاهش نیاز به شوک از طریق دستگاه ICD و بهبود نتایج بالینی بیماران شد.
نتایج این مطالعه مشخص می کند که افزایش پتاسیم خون از طریق رژیم غذایی، مکملها یا داروهای همستیز گیرنده مینرالوکورتیکوئید (Mineralocorticoid receptor antagonist) میتواند بار آریتمی را افت دهد و نتایج بالینی بیماران را بهبود بخشد. افزونبراین، پتاسیم زیاد تر میتواند سختی خون را افت داده و کارکرد عضلات را بهبود دهد. غذاهایی همانند اسفناج، لوبیا، سیبزمینی پخته، ماست، موز، آووکادو و ماهی تن منبع های کلیدی پتاسیم محسوب خواهد شد و مصرف آنها برای ترقی سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی پیشنهاد میشود.
به حرف های «دکتر کری روکستون»، کارشناس تغذیه که در این مطالعه شرکت نداشت، تعداد بسیاری افراد درمورد افت مصرف نمک آگاهی دارند اما اهمیت افزایش پتاسیم برای پیشگیری از سکته و دعوا قلبی کمتر شناخته شده است. این چنین سازمان ایمنی غذایی اروپا افتپتاسیم در رژیم غذایی اروپاییها را بهگفتن یک نگرانی مهم نقل کرده است.
دکتر «سونیا بابو-نارایان»، کاردیولوژیست و مدیر بالینی بنیاد قلب بریتانیا، نیز میگوید:
«مطالعه در دانمارک نشان داد که افزایش سطح پتاسیم خون در محدوده طبیعی در بیماران دارای ICD علتبهبود نتایج بالینی و افت نیاز به شوک دستگاهی میشود.»
دسته بندی مطالب
[ad_2]
ممکن است بپسندید
- 
                
پادکست فارسی از چالشهای دوران بلوغ خود میگوید_اصفهانیا
 - 
                
کنیستر چیست و چه ماموریتای در ماشین دارد؟_اصفهانیا
 - 
                
دانشمندان برای اولینبار از DNA پوست، جنین انسانی ساختند_اصفهانیا
 - 
                
چرا خودروهای تازه تویوتا بر پایه پلتفرمهای قدیمی ساخته خواهد شد؟_اصفهانیا
 - 
                
دیزنی خواستار توقف منفعت گیری از شخصیتهای خود توسط Character.AI شد_اصفهانیا