[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
کوفته کرمانشاهی یا کوفته ریزه یکی از غذاهای سنتی استان کرمانشاه است که علاوه بر طعم خوشمزه بودنش غذایی خوش رنگ نیز است اما تهیه آن مقداری زمان بر است.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا نحوه تهیه کوفته کرمانشاهی را به همراه فوت و فنهای پخت آن به شما آموزش دهیم.
| مواد ملزوم برای تهیه کوفته کرمانشاهی | |
| نخود | ۳۰۰ گرم |
| گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
| پیاز درشت | ۱ عدد |
| گردو | ۲/۱ پیمانه |
| کشمش | ۴/۱ پیمانه |
| نعناع خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار ملزوم |
| مواد ملزوم برای تهیه سس کوفته کرمانشاهی | |
| پیاز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
| رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
| رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
| برنج | ۲/۱ پیمانه |
| برگه زرد آلو | ۱۰ عدد |
| نمک و شکر | به مقدار ملزوم |
نحوه تهیه کوفته با نخود و گوشت چرخ کرده
-
برای تهیه کوفته کرمانشاهی با نخود، ابتدا نخودها را در آب به زمان ۲۴ ساعت خیس کنید و اجازه دهید که برای چند ساعت بماند. حتما یک یا دو بار آب نخود را عوض کرده و مجدد آب تازه بریزید
-
نخود خیس خورده شده را داخل زودپز یا قابلمه بریزید تا خوب بپزد.
-
نخودها را به پشتیبانی غذاساز یا چرخ گوشت کاملا له کنید.
-
آب اضافی پیاز رنده شده را بگیرید تا بافت کوفته یکدست و خوشمزهتر باشد.
-
در این مرحله پیازها را به گوشت چرخ کرده، اضافه کنید.
-
در ادامه نخودها را به همراه سبزیجات خشک و ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مواد اضافه کنید.
-
اکنون مواد را به زمان ده دقیقه الی یک ربع با دست به خوبی ورز دهید.
-
از مواد کوفته کرمانشاهی به اندازه یک نارنگی بردارید و آن را کف دستتان پهن کنید و داخل آن کشمش و گردو خرد شده قرار دهید.
-
کوفته را جمع کنید و با دست شکل دهید تا محتویات داخل آن اشکار نباشد.
-
کوفتههای تهیه شده را داخل سینی بگذارید و برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا بافت آنها منسجمتر شوند.
-
در این مرحله، در یک تابه بزرگ مقداری روغن بریزید تا همه سطح کف تابه را پر کند.
-
وقتی که روغن داغ شد، کوفتهها را دونه به دونه به داخل تابه انتقال دهید.
-
کوفتهها را در روغن برگردانید تا همه سطح توپی آنها سرخ شوند.
نحوه تهیه سس کوفته کرمانشاهی
-
پیاز خرده شده را داغ روغن تفت دهید.
-
رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا با پیاز مخلوط شود.
-
رب انار را به آرامی به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
-
وقتی که رب انار، رب گوجه و پیاز داغ به خوبی با هم ترکیب شدند، برنج و برگه زرد آلو را اضافه کنید.
-
مقداری نمک به همراه یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مایع سس شما به زمان ۴۰ دقیقه بجوشد تا غلظت خوبی به دست آید.
-
وقتی که سس شما به غلظت خوبی رسید، کوفتههای سرخ شده را به آرامی داخل سس قرار دهید.
کوفته کرمانشاهی به خانه برمیگردیم
نحوه تهیه کوفته ریزه ساده
نکات مربوط به دستور پخت کوفته کرمانشاهی
-
در ۱۵ دقیقه اول پخت درب قابلمه را باز نگه دارید، در غیر این صورت کوفتهها وا میروال.
-
کوفته کرمانشاهی را با نان سنگک و سبزی خوردن تازه سرو کنید.
-
در صورت تمایل می توانید به جای کشمش از ترکیب قیسی و گردو در مواد میانی کوفته منفعت گیری کنید.
-
سبزی مهم کوفته کرمانشاهی نعناع خشک است اما در صورت دلخواهی می توانید از انواع سبزیجات خشک کوفته منفعت گیری کنید.
-
اگر میخواهید سس کوفته ترش و شیرین باشد می توانید از رب انار منفعت گیری کنید و مقداری شکر به آن اضافه کنید اما ااگر می خواهید سس غذا ترش باشه بهتره رب گوجه فرنگی را از دستور نحوه تهیه کوفته حذف کنید و به تنهایی رب انار را منفعت گیری کنید.
-
برای این که سس شما طعم لذیذ گوشت را به خودش بگیرد، میتوانید آن را در همان تابهای که کوفته را در آن سرخ کردهاید، تهیه کنید.
سخن آخر
در این نوشته نحوه تهیه کوفته کرمانشاهی را به شما آموزش دادیم.آیا شما نحوه تهیه کوفته را به روش فرد دیگر بلد هستید که با ما و دیگر مخاطبان در تکه نظرات در بین بگذارید؟
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع