[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
آش جو یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در شهر های گوناگون با روش ها و طعم های گوناگون تهیه می شود که در ادامه این نوشته نحوه تهیه آش جو به ۵ روش خوشمزه به طور مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
آش جو
| مواد ملزوم برای تهیه آش جو | |
| جو پوست کنده |
۱ پیمانه |
| بلغور گندم یا گندم پوست کنده | ۱/۴ پیمانه |
| پیاز بزرگ | ۱ عدد |
| عدس | ½ پیمانه |
| نخود | ½ پیمانه |
| لوبیا چیتی | ½ پیمانه |
| نعنا | ۳ قاشق غذاخوری |
| سبزی آش | ۵۰۰ گرم |
| آب قلم یا استاک گوشت |
به مقدار ملزوم |
| نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار ملزوم |
| روغن سرخ کردنی | به مقدار ملزوم |
نحوه تهیه آش جو و گندم
-
برای تهیه آش جو و گندم، ابتدا باید گندم و جو را به زمان ۲۴ ساعت قبل از پخت، بخیسانید تا دچار نفخ نشوید.
-
پیاز های نگینی خرد شده را با مقداری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.سپس نمک، زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید.
-
۱۰ پیمانه آب یا صورت تمایل آب قلم یا استاک را به قابلمه اضافه کنید.
-
صبر کنید تا آب به جوش بیاید و سپس جو و گندم پوست کنده را اضافه کنید.
-
سپس عدس پخته شده را زمان یکه جو به طور کامل پخت، اضافه کنید.
-
درب قابلمه رو به صورتی که کاملاً کیپ نباشه بگذارید.
-
سپس سبزی َآش را اضافه کنید و آش را چند بار هم بزنید تا همه مواد درون آش به طور یکنواخت پخته شود.
-
اکنون، نعنا داغ را درست کنید. ۶ قاشق غذاخوری روغن رو داخل تابه بریزید و سپس از این که روغن مقداری داغ شد، ۳قاشق پودر نعنا خشکی را به آن اضافه کنید و کمتر از ۱ دقیقه تفت دهید.
-
در اواخر پخت، نعنا داغ رو به آش جو اضافه کنید و سپس صبر کنید تا آش جا بیفتد.
نحوه تهیه آش جو اصفهانی
نحوه تهیه آش جو پرک
| نخود | یکچهارم فنجان |
| لوبیا | یکچهارم فنجان |
| آب یا آب سبزیجات | ۱۰ فنجان |
| جو پرک شده | ۱ و نیم فنجان |
| جعفری خرد شده | ۱ فنجان |
| گشنیز خرد شده | ۱ فنجان |
| شوید خرد شده | ۱ فنجان |
| اسفناج خرد شده تازه | ۱ فنجان |
| تره فرنگی خرد شده | یکدوم فنجان |
| پیاز خرد شده | یکدوم فنجان |
| زنجبیل رنده شده | ۲ قاشق چایخوری |
| زردچوبه و نمک | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
| فلفل سیاه آسیاب شده | یکدوم قاشق چایخوری |
| کشک | ۱ فنجان |
دستور پخت آش جو پرک
-
برای تهیه آشو جو پرک، ابتدا حبوبات را به زمان ۲۴ ساعت در آب بخیسانید.
-
سپس در یک قابلمه بزرگ نخود، لوبیا قرمز و آب یا آب گوشت را بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد بجوشند.
-
وقتی که مواد داخل قابلمه به جوش آمد، درب آن رابه زمان ۱ ساعت بگذارید تا بپزد.فقط هر از بعضی اوقات در قابلمه را باز کنید و حبوبات را هم بزنید.
-
سپس جو را اضافه کنید و هر نیم ساعت یکبار هم بزنید و در صورت نیاز آب یا آبگوشت اضافه کنید.
-
در همین میانه که مواد آش در حال پخت هست، پیاز سرخ شده را آماده کنید. روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید و پیازها را روی حرارت متوسط نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند. سپس پیازها را خارج کنید و نعنا خشک را بریزید و هم بزنید و کنار بگذارید.
-
هم اکنون که حبوبات پخته شده را به همراه سبزی آش را اضافه کنید. در ظرف را ببندید و بگذارید مجدد ۳۰ دقیقه بجوشد.
-
در نهایت زردچوبه، نمک، فلفل را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد تا آش کامل جا بیفتد.
-
در نهایت آش جو داغ را با کشک و پیاز سرخ شده و نعناع سرو کنید.
نحوه تهیه آش جو مجلسی
نحوه تهیه آش جو با گوشت
| گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد |
| جو پوست کنده | ۱ پیمانه |
| عدس | ۱/۲ پیمانه |
| نخود | ۱/۲ پیمانه |
| لوبیا چیتی | ۱/۲ پیمانه |
| سبزی آش | ۵۰۰ گرم |
| آب قلم یا گوشت | ۱.۵ لیتر |
| پیاز داغ و نعنا داغ | ۲۰ گرم |
| نمک، فلفل سیاه | ۱ ق غذا خوری |
مرحله های پخت آش جو با گوشت
-
برای پخت آش جو، ابتدا باید از شب قبل جو،نخود و لوبیا را خیس کنید تا علاوه برا طبخ راحت ، نفخ حبوبات گرفته شود.
-
گوشت را داخل زودپز یا قابلمه بپزید.
-
پیاز خلالی خرد شده را داخل قابلمه مقداری تفت دهید تا سبک شود.
-
گوشت را به همراه پیاز و مقداری فلفل سیاه تفت دهید و روی آن آب جوش بریزد و اجازه دهید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود. سپس گوشت را از قابلمه خارج کنید و آب گوشت را از صافی رد کنید.
-
جو را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزد و بگذارید تا کاملا پخته شود.
-
نخود و لوبیا را نیز به همراه مقداری آب و نمک داخل قابلمه جداگانه ریخته و بگذارید تا پخته شود.
-
زمان کی جو به جوش آمد کره را داخل جو بریزد و سپس از پخت باید نخود و لوبیا و عدس را به آن اضافه کنید.
-
اکنون آب گوشت صاف شده را داخل قابلمه حبوبات بریزد و سبزی آش را که از قبل پاک کردید و به اندازه دلخواه خرد کردید اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز قرار دهید تا آش کم کم پخته شود.
-
در ادامه گوشت پخته شده را به همراه گوشت کوب برقی یا دستی له کنید و به آش در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید.
-
در انتها مقداری نعنا داغ را با زردچوبه تفت دهید و مقداری را برای تزئین کنار بگذارید و مقداری را به آش اضافه کنید.
-
اکنون ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری پیاز داغ به آش اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و هم بزنید.
نکات تکمیلی برای تهیه آش جو
-
غلظت این آش به سلیقه خود بستگی دارد.
-
اضافه کردن گوشت و آب گوشت به آش جو زیاد تر به این خاطر است که شما بتوانید آش جو لعابدار تهیه کنید.
-
برخی دیگر در تهیه آش جو از برنج هم منفعت گیری میکنند و حتی منفعت گیری از نخود، عدس و لوبیا هم بسته به سلیقه افراد دارد.
-
برای آش جو بهتر است جو را جدا از باقی حبوبات بپزید.
-
همه حبوبات آش را از شب قبل خیس کنید تا نفخشان گرفته شود و هم سریع تر بپزند.
-
سبزیجات آش جو را که شامل اسفناج، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج، تره فرنگی، پیاز سرخ شده و زنجبیل رنده خواهد شد را اضافه کنید
-
اگر جو را از ابتدا هم نزنید اصلا ته نگیرید.
-
می توانید گوشت را ریش ریش کنید.
-
نیازی به خیس کردن عدس از شب قبل نیست و ۱ ساعت قبل از اغاز آشپزی آن را خیس کنید و کنار بگذارید.
سخن آخر
در این نوشته نحوه تهیه آش جو را به ۵ روش خوشمزه به شما آموزش دادیم.آیا شما نحوه تهیه آش جو را به روش فرد دیگر بلد هستید که با ما و دیگر مخاطبان در تکه نظرات در بین بگذارید؟
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع