طرز تهیه آش جو به 5 روش خوشمزه با فیلم

نحوه تهیه آش جو به ۵ روش خوشمزه با فیلم

[ad_1]
به گزارش اصفهانیا




آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ، استان اصفهان و ایران را در وب سایت اصفهانیا دنبال کنید

 آش جو یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در شهر های گوناگون با روش ها و طعم های گوناگون تهیه می شود که در ادامه این نوشته نحوه تهیه آش جو به ۵ روش خوشمزه به طور مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.

آش جو (1)

 آش جو

مواد ملزوم برای تهیه آش جو
جو پوست کنده

 ۱ پیمانه

بلغور گندم یا گندم پوست کنده  ۱/۴ پیمانه
پیاز بزرگ  ۱ عدد
عدس ½ پیمانه
نخود  ½ پیمانه
لوبیا چیتی ½ پیمانه
نعنا  ۳ قاشق غذاخوری
سبزی آش  ۵۰۰ گرم
آب قلم یا استاک گوشت

 به مقدار ملزوم

نمک، فلفل و زردچوبه  به مقدار ملزوم
روغن سرخ کردنی  به مقدار ملزوم

آش جو (2)

نحوه تهیه آش جو و گندم

  1. برای تهیه آش جو و گندم، ابتدا باید گندم و جو را به زمان ۲۴ ساعت قبل از پخت، بخیسانید تا دچار نفخ نشوید.

  2. پیاز های نگینی خرد شده را با مقداری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.سپس نمک، زردچوبه و فلفل سیاه رو اضافه کنید.

  3. ۱۰ پیمانه آب یا صورت تمایل آب قلم یا استاک را به قابلمه اضافه کنید.

  4. صبر کنید تا آب به جوش بیاید و سپس جو و گندم پوست کنده را اضافه کنید.

  5. سپس عدس پخته شده را زمان یکه جو به طور کامل پخت، اضافه کنید.

  6. درب قابلمه رو به صورتی که کاملاً کیپ نباشه بگذارید.

  7. سپس سبزی َآش را اضافه کنید و آش را چند بار هم بزنید تا همه مواد درون آش به طور یکنواخت پخته شود.

  8. اکنون، نعنا داغ را درست کنید. ۶ قاشق غذاخوری روغن رو داخل تابه بریزید و سپس از این که روغن مقداری داغ شد، ۳قاشق پودر نعنا خشکی را به آن اضافه کنید و کمتر از ۱ دقیقه تفت دهید.

  9. در اواخر پخت، نعنا داغ رو به آش جو اضافه کنید و سپس صبر کنید تا  آش جا بیفتد.

نحوه تهیه آش جو اصفهانی

 

نحوه تهیه آش جو پرک

نخود یک‌چهارم فنجان
لوبیا یک‌چهارم فنجان
آب یا آب سبزیجات  ۱۰ فنجان
جو پرک شده  ۱ و نیم فنجان
جعفری خرد شده  ۱ فنجان
گشنیز خرد شده  ۱ فنجان
شوید خرد شده  ۱ فنجان
اسفناج خرد شده تازه ۱ فنجان
تره فرنگی خرد شده  یک‌دوم فنجان
پیاز خرد شده  یک‌دوم فنجان
زنجبیل رنده شده ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه و نمک هر کدام ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه آسیاب شده  یک‌دوم قاشق چایخوری
کشک  ۱ فنجان

آش جو (5)

دستور پخت آش جو پرک

  1. برای تهیه آشو جو پرک، ابتدا حبوبات را به زمان ۲۴ ساعت در آب بخیسانید.

  2. سپس در یک قابلمه بزرگ نخود، لوبیا قرمز و آب یا آب گوشت را بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد بجوشند.

  3. وقتی که مواد داخل قابلمه به جوش آمد، درب آن رابه زمان ۱ ساعت بگذارید تا بپزد.فقط هر از بعضی اوقات در قابلمه را باز کنید و حبوبات را هم بزنید.

  4. سپس جو را اضافه کنید و  هر نیم ساعت یکبار هم بزنید و در صورت نیاز آب یا آبگوشت اضافه کنید.

  5. در همین میانه که مواد آش در حال پخت هست، پیاز سرخ شده را آماده کنید. روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید و پیازها را روی حرارت متوسط نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند. سپس پیازها را خارج کنید و نعنا خشک را بریزید و هم بزنید و کنار بگذارید. 

  6. هم اکنون که حبوبات پخته شده را به همراه  سبزی آش  را اضافه کنید. در ظرف را ببندید و بگذارید مجدد ۳۰ دقیقه بجوشد.

  7. در نهایت زردچوبه، نمک، فلفل را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد تا آش کامل جا بیفتد.

  8. در نهایت آش جو داغ را با کشک و پیاز سرخ شده و نعناع سرو کنید.

نحوه تهیه آش جو مجلسی

نحوه تهیه آش جو با گوشت

گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
جو پوست کنده ۱ پیمانه
عدس ۱/۲ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه
سبزی آش ۵۰۰ گرم
آب قلم یا گوشت ۱.۵ لیتر
پیاز داغ و نعنا داغ ۲۰ گرم
نمک، فلفل سیاه ۱ ق غذا خوری

آش جو (3)

مرحله های پخت آش جو با گوشت

  • برای پخت آش جو، ابتدا باید از شب قبل جو،نخود و لوبیا را خیس کنید تا علاوه برا طبخ راحت ، نفخ حبوبات گرفته شود.

  •  گوشت را داخل زودپز یا قابلمه بپزید.

  • پیاز خلالی خرد شده را داخل قابلمه مقداری تفت دهید تا سبک شود.

  • گوشت را به همراه پیاز و مقداری فلفل سیاه تفت دهید و روی آن آب جوش بریزد و اجازه دهید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود. سپس گوشت را از قابلمه خارج کنید و آب گوشت را از صافی رد کنید.

  • جو را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزد و بگذارید تا کاملا پخته شود.

  • نخود و لوبیا را نیز به همراه مقداری آب و نمک داخل قابلمه جداگانه ریخته و بگذارید تا پخته شود.

  • زمان کی جو به جوش آمد کره را داخل جو بریزد و سپس از پخت باید نخود و لوبیا و عدس را به آن اضافه کنید.

  • اکنون آب گوشت صاف شده را داخل قابلمه حبوبات بریزد و سبزی آش را که از قبل پاک کردید و به اندازه دلخواه خرد کردید اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز قرار دهید تا آش کم کم پخته شود.

  • در ادامه گوشت پخته شده را به همراه گوشت کوب برقی یا دستی له کنید و به آش در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید.

  • در انتها مقداری نعنا داغ را با زردچوبه تفت دهید و مقداری را برای تزئین کنار بگذارید و مقداری را به آش اضافه کنید.

  • اکنون ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری پیاز داغ به آش اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و هم بزنید.

نکات تکمیلی برای تهیه آش جو

  • غلظت این آش به سلیقه خود بستگی دارد.

  •  اضافه کردن گوشت و آب گوشت به آش جو زیاد تر به این خاطر است که شما بتوانید آش جو لعابدار تهیه کنید.

  • برخی دیگر در تهیه آش جو از برنج هم منفعت گیری می‌کنند و حتی منفعت گیری از نخود، عدس و لوبیا هم بسته به سلیقه افراد دارد.

  • برای آش جو بهتر است جو را جدا از باقی حبوبات بپزید.

  • همه حبوبات آش را از شب قبل خیس کنید تا نفخشان گرفته شود و هم سریع تر بپزند.

  • سبزیجات آش جو را که شامل اسفناج، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج، تره فرنگی، پیاز سرخ شده و زنجبیل رنده خواهد شد را اضافه کنید

  • اگر جو را از ابتدا هم نزنید اصلا ته نگیرید.

  • می توانید گوشت را ریش ریش کنید.

  •  نیازی به خیس کردن عدس از شب قبل نیست و ۱ ساعت قبل از اغاز آشپزی آن را خیس کنید و کنار بگذارید.


سخن آخر

در این نوشته نحوه تهیه آش جو را به ۵ روش خوشمزه  به شما آموزش دادیم.آیا شما نحوه تهیه آش جو را به روش فرد دیگر بلد هستید که با ما و دیگر مخاطبان در تکه نظرات در بین بگذارید؟










دسته بندی مطالب

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

آاخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع