[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
خرما پلو یکی از غذاهای سنتی اهواز است که می توان با گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ یا بدون گوشت آن را تهیه کرد و با زعفران ، خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین کرد.در ادامه این نوشته همراه ما باشید تا آموزش نحوه تهیه خرما پلو به ۳ روش را به شما آموزش دهیم:
نحوه تهیه خرما پلو
خرما پلو بدون گوشت
مواد ملزوم برای تهیه خرما پلو بدون گوشت
|
|
| خرما |
۱ لیوان
|
| شیر |
۲ لیوان
|
| برنج |
۱ لیوان
|
| کشمش | ۱/۲ استکان |
| کره آب کرده | ۱ استکان |
| زعفران | ۱/۲ قاشق چای خوری |
| نمک | به مقدار ملزوم |

نحوه تهیه خرما پلو بدون گوشت
-
برای تهیه خرما پلو بدون گوشت،ابتدا از شب قبل گردو را در مقداری آب و شکر خیس کنید تا نرم شود.
-
هسته خرما را جدا کنید و آن را با گردو پر کنید.
-
خرما را در کره سرخ کنید تا براق شود.
-
برنج که از قبل خیس خورده را با مقداری کره ، نمک ، زعفران و شیر بپزید و وقتی که آماده دم گذاشتن شد خرما را به آن اضافه کرده و برنج را دم کنید.
-
برای تهیه کته خرما با شیر ، در صورتی که از طعم شیرین در برنج خوشتان می آید می توانید نیمی از خرماها یا همه آن ها را پوست گرفته ، هسته شان را خارج کنید و همراه با برنج بپزید.
خرما پلو با گوشت چرخ کرده
برای تهیه خرما پلو با گوشت چرخ کرده، ابتدا گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل و پیاز رنده شده خوب ورز دهید.سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید .در مرحله بعدسپس گوشت ها را لای خرما سرخ شده و بدون هسته بگذارید.در مرحله آخر خرما ها را روی برنج بگذارید دم بکشد.

خرما پلو با مرغ
مواد ملزوم برای خرما پلو با مرغ
|
|
| خرما |
۲۰۰ گرم
|
| سینه مرغ |
۵۰۰ گرم
|
| برنج |
۴ یا ۵ پیمانه
|
| روغن، کره | به مقدار ملزوم |
| زعفران | به مقدار ملزوم |
| نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار ملزوم |
| کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و بادام برای تزیین | به مقدار ملزوم |
نحوه تهیه خرما پلو با مرغ مجلسی
-
برای تهیه خرما پلو با مرغ، ابتدا برنج را چند ساعت در آب نمک بخیسانید.
-
هسته خرما را بدون این که ظاهر خرما به هم بریزد ، خارج کنید و سپس خرما را با مقداری کره روی حرارت متوسط تفت دهید تا پوست خرماها سرخ و براق شود.
-
سینه مرغ را هم اندازه برش بزنید .
-
مقداری روغن یا کره درون تابه بیندازید و روی شعله قرار دهید تا داغ شود و سپس مرغ را به همراه نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران تفت دهید تا سرخ شود و مزه بگیرد.
-
سپس در تابه را بگذارید و شعله را کم کنید تا به زمان ۱۵ – ۲۰ دقیقه مغز پخت شود.
-
برنج را بپزید و آبکش کنید.
-
برنج را در ظرف دلخواهتان بکشید و رویش را با مرغ و خرما و کشمش، خلال پسته ، زرشک ، خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید.

نکات تکمیلی برای نحوه تهیه خرما پلو
-
خرما پلو سنتی با شیر تهیه می شود ولی شما می توانید در این دستور آب را جانشین شیر کنید.
-
تلاش کنید از خرماهای سفت و بزرگ برای تهیه غذا منفعت گیری کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.
- برای خرما پلو مجلسی می توانید از ران مرغ هم منفعت گیری کنید، ران را به طور کامل یا دو تکه شده بپزید یا سرخ کنید.
-
برنج را می توانید همراه با رشته تهیه کنید یعنی رشته پلو درست کنید و رویش را با خرما تزئین کنید.
سخن آخر
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع