[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
گوجه فرنگی(به انگلیسی tomato) یک میوه خوش رنگ قرمز است که حاوی ویتامین های آ، ث، کا و خانواده ویتامین های ب است. همچون مواد معدنی پتاسیم، منگنز، منیزیم، مس و فسفر در گوجه فرنگی نیز وجود دارد.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شما را با خواص و زیان های گوجه فرنگی آشنا کنیم و اطلاعاتی از طبع و مصلح، کالری و قیمت غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم.
گوجه فرنگی چیست؟
گوجه فرنگی یا بادمجان رومی (نام علمی: Solanum lycopersicum) یکی از سبزیجات سرخرنگ و خوشبو و آبدار است. گوجه فرنگی از نظر علم گیاهشناسی و داشتن هسته در دسته میوه جات محسوب میشود.
طبع گوجه فرنگی گرم است یا سرد؟
طبع گوجه فرنگی در طب سنتی، سرد و مرطوب است و برای افراد با مزاج گرد و تر (دموی) و گرم و خشک (صفراوی) زیاد سودمند است.طبع گوجه فرنگی پخته چون در مجاورت حرارت قرار میگیرد، درصد بسیاری از سرد و تر بودنش کم میشود.
مصلح گوجه فرنگی
پیاز، زنجبیل و روغنزیتون مصلح گوجه فرنگی می باشند.

کالری گوجه فرنگی
کالری گوجه فرنگی در حالت پخته شده ۱۸ کیلو کالری و در حالت خشک شده در افتاب ۲۵۸ کیلو کالری و در حالت خام ۱۸ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
قیمت غذایی گوجه فرنگی
| راه اندازی دهنده مهم | مقدار در۱۰۰ گرم |
|---|---|
| انرژی (کالری) | ۱۸ کیلوکالری |
| کربوهیدرات | ۳.۸۹ گرم |
| پروتئین | ۰.۸۸ گرم |
| چربی | ۰.۲۰ گرم |
| آب | ۹۴.۵۲ گرم |
| فیبر | ۱.۲۰ گرم |
| قند | ۲.۶۳ گرم |
| نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| ویتامین A | ۴۲.۰۰ میکروگرم |
| ویتامین E | ۰.۵۴ میلی گرم |
| ویتامین K | ۷.۹۰ میکروگرم |
| ویتامین C | ۱۳.۷۰ میلی گرم |
| تیامین (B1) | ۰.۰۴ میلی گرم |
| ریبوفلاوین (B2) | ۰.۰۲ میلی گرم |
| نیاسین (B3) | ۰.۵۹ میلی گرم |
| کولین (B4) | ۶.۷۰میلی گرم |
| پانتوتنیک اسید (B5) | ۰.۰۹ میلی گرم |
| ویتامین B6 | ۰.۰۸ میلی گرم |
| فولات (B9) | ۱۵.۰۰میکروگرم |
| نام ماده معدنی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| کلسیم | ۱۰.۰۰ میلی گرم |
| آهن | ۰.۲۷ میلی گرم |
| منیزیم | ۱۱.۰۰ میلی گرم |
| فسفر | ۲۴.۰۰ میلی گرم |
| پتاسیم | ۲۳۷.۰۰ میلی گرم |
| سدیم | ۵.۰۰ میلی گرم |
| روی | ۰.۱۷ میلی گرم |
| مس | ۰.۰۶ میلی گرم |
| منگنز | ۰.۱۱ میلی گرم |

۱۶ خواص شگفت انگیز گوجه فرنگی
-
خواص گوجه فرنگی برای رحم: گوجه فرنگی حاوی لیکوپن یک مادهٔ مغذی الزامی برای بدن است که مصرف آن امکان پذیر خطر ابتلا به سرطان رحم را افت دهد.
-
خواص گوجه فرنگی برای پروستات: گوجه حاوی آنتی اکسیدان به نام لیکوپن است که برای سلولهای پروستات سودمند می باشند.
-
یکی از مهم ترین خواص گوجه فرنگی برای کم خونی است چون حاوی ویتامین C است که نقش مهمی برای جذب آهن در بدن ایفا می کند.
-
یکی دیگر از خواص گوجه فرنگی در لاغری و افت وزن است چون کالری مقداری دارد. این چنین گوجه فرنگی سرشار از فیبر است که علتمیشود برای زمان طویلتری حس سیری داشته باشید.
-
خواص گوجه فرنگی برای نعوظ: آنتیاکسیدانهای حاضر در گوجه فرنگی به اختصاصی لیکوپن، میتواند به بهبود جریان خون در بدن پشتیبانی کنند که این کار میتواند به بهبود کارکرد جنسی و افت مشکلاتی همانند اختلال نعوظ شود.
-
از خواص گوجه فرنگی پخته به علت داشتن ویتامینهای A، C و K می توان برای تحکیم استخوانها منفعت گیری کرد.
-
خواص گوجه فرنگی برای پوست: مصرف روزانه گوجه فرنگی علت از بینرفتن سلولهای مرده و بستهشدن منافذ باز پوست می شود و در افت اثرات پیری و از بین بردن خطوط ظریف، چینوچروک و لکههای سنی مؤثر است.
-
لیکوپن حاضر در گوجه فرنگی عوامل صدمه رسان به DNA را از بین می برد و در نتیجه علتسلامت کبد میشود.
-
لیکوپین حاضر در گوجهفرنگی خاصیت ضدسرطانی دارد چون رادیکالهای آزاد را خنثی میکند.
-
گوجهفرنگی سرشار از پتاسیم است که نقش مهمی در افت سطح سختی خون دارد.
-
از دیگر خواص گوجهفرنگی، افت سطح کلسترول و تحکیم سلامت قلب است.
-
گوجهفرنگی غنی از ویتامین A است که مصرف آن برای سلامتی چشم سودمند است.
-
گوجهفرنگی غنی از آهن و ویتامینهای C و E است که به تسکین علائم دیابت پشتیبانی میکند.
-
تحکیم سیستم ایمنی بدن یکی دیگر از خواص گوجهفرنگی به حساب می اید.
-
لیکوپین گوجهفرنگی امکان پذیر این توانایی گلبولهای سفید را بهبود ببخشد.
-
گوجهفرنگی حاوی آنتیاکسیدانهای است که به مبارزه با التهاب و بیماریهای مرتبط با التهاب همانند سرطان و آرتریت روماتوئید پشتیبانی میکند.

زیان های گوجه فرنگی
-
زیان های گوجه فرنگی در بارداری: مصرف بیشتر از حد گوجه فرنگی در بارداری می تواند علت رفلاکس معده، سوزش معده و مشکلات کلیوی شود.
-
زیان های گوجه فرنگی برای معده: گوجه فرنگی ها به علت اسیدی بودن میتوانند علترفلاکس اسیدی معده شوند.
-
زیان های گوجه فرنگی برای کلیه: گوجه فرنگی یکی از میوههای پر از پتاسیم است که بهگفتن مواد غذایی زیان اور برای کلیه محسوب میشود.
-
برخی از افراد با مصرف گوجه دچار نوعی آلرژی خواهد شد. علائم آلرژی به گوجه، طبق معمول زمان کوتاهی بعد از مصرف ماده آن نمایان میشود. گوجه به علت اسیدی بودن، مثانه را تحریک میکند.
-
مصرف بیشتر از حد گوجه فرنگی علتمیشود که لیکوپن حاضر در بدن افزایش بیابد که در نهایت علتضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود.
-
مصرف بیشتر از حد گوجه فرنگی رنگ صورت را تحت تاثییر قرار میدهد و علتتیرهتر شدن پوست میشود.
-
دانههای گوجه فرنگی حاوی کلسیم و اگزالات می باشند که به راحتی از بدن خارج نمیشوند و در صورت مصرف بیش ارحد علتتشکیل سنگ کلیه میشود.
-
گوجه فرنگی میتواند تبدیل ابراز درماتیت، راش، سوزش، اگزما و تاول روی پوست شود.
-
خوردن بیشتر از حد گوجه فرنگی امکان پذیر تبدیل حالت تهوع،استفراغ و سرگیجه شود و حتی فرد را دچار اسهال کند.
-
مصرف گوجه فرنگی به مقدار زیاد می تواند علت سوزش چشمها شود و حتی جهت التهاب شدن لبها شود.
-
بیشتر از حد خوردن گوجه فرنگی امکان پذیر تبدیل افزایش ضربان قلب شود و فرد را عصبی کند.
سوال های متدوال
سخن آخر
در این مقاله اطلاعاتی از خواص و زیان های گوجه فرنگی را به همره طبع و مصلح، کالری و قیمت غذایی آن را برایتان آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع
