[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
قلیه ماهی با تن ماهی یکی از خوشمزهترین غذاهای جنوبی است که به علت سبزیهای معطری که در آن به کار رفته عطر بسیارای دارد. برای تهیه این غذای به پیاز، گشنیز، سیر، زردچوبه، فلفل قرمز، ماهی هامور، شنبلیله، بلغور گندم، تمبر، رب گوجه فرنگی و…احتیاج داریم. در ادامه، آموزش مرحله به مرحله قلیه ماهی را مشاهده میکنید.
قلیه ماهی
قِلیِه ماهی یا قَلیه ماهی یکی از معروفترین خورشهای ایرانی متعلق به جنوب ایران استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان و جنوب بلوچستان میباشد. در طبخ این غذا از سبزیجات مخصوص (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی، ادویهجات، پیاز و ماهی جنوبی منفعت گیری میشود.
| مواد ملزوم تهیه قلیه ماهی با تن ماهی | |
| کنسرو تن ماهی | ۲ عدد |
| گشنیز تازه | ۳۵۰ گرم |
| شنبلیله تازه | ۵۰ گرم |
| تمر هندی | ۱۵۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد درشت |
| سیر | ۱ حبه |
| رب گوجه | ۱ قاشق غذاخوری |
| فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار ملزوم |
| نمک و فلفل سیاه | به مقدار ملزوم |
| روغن سرخ کردنی | به مقدار ملزوم |
| آب جوش | به مقدار ملزوم |
نحوه تهیه قلیه ماهی با تن ماهی
-
برای تهیه قلیه ماهی، ابتدا گشنیز و شنبلیله تازه را ساطوری و ریز خرد کنید.
-
مقداری روغن در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و روی شعله گاز قرار دهید.
-
سپس از این که روغن داغ شد سبزیجات را به ماهیتابه اضافه کنید و مقداری در روغن تفت دهید. هر زمان که رنگ سبزیها عوض شد شعله گاز را خاموش کنید.
-
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید.
-
وقتی که رنگ پیازها طلایی شد، سیر خرد شده را اضافه کنید و سپس زردچوبه ، فلفل قرمز، فلفل سیاه و رب گوجه را اضافه و خوب سرخ کنید.
- در این مرحله تمر هندی را در ۲ لیوان فرانسوی دستهدار آب جوش حل کنید.
-
سپس آن را از صافی رد کنید تا پوست و هسته تمر هندی جدا شود.
-
در نهایت تمر هندی صاف شده را به ترکیب سیر، پیاز و ادویهها اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
- در این مرحله باید سبزیهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید.
-
سپس مقداری آب جوش در خورش بریزید و شعله گاز را روی حرارت ملایم روشن کنید تا خورش برای ۱ ساعت جا بیفتد.
-
در این مرحله باید نمک را به خورش اضافه کنید.
-
سپس از نزدیک به ۱ ساعت باید کنسرو تن ماهی را ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید و سپس تن ماهی را به خورش اضافه کنید.
-
اجازه دهید خورش قلیه با تن ماهی برای ۱۵ دقیقه دیگر بپزد. سپس شعله گاز را خاموش کنید.
-
نظر میشود قلیه تن ماهی را با برنج زعفرانی و سیر ترشی میل کنید.
نحوه تهیه قلیه ماهی به روش جنوبی
فوت و فنهای نحوه تهیه قلیه با تن ماهی
-
قبل از اضافه کردن تن ماهی حتماً کنسرو را برای نزدیک به ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید و سپس به غذا اضافه کنید.
-
سپس از این که تن ماهی را به خورش اضافه کردید، آن را هم نزنید تا ماهی داخل خورش له نشود.
-
میتوانید به جای رب گوجه فرنگی از چند عدد گوجه رنده شده در خورش قلیه ماهی با تن اضافه کنید.
-
تن ماهی مقداری نمک دارد، به این علت در اضافه کردن نمک به خورش احتیاط کنید.
-
اضافه کردن مقداری زعفران آب کرده به خورش قلیه ماهی طعم بینظیر میبخشد.
-
به هیچ گفتن از مقدار شنبلیله زیاد تر از مقدار اشکار شده منفعت گیری نکنید، چون این کار جهت بدطعم شدن غذا میشود.
-
اضافه کردن رب انار به خورش قلیه ماهی طعم ترشتری میبخشد، به این علت اگر دوست ندارید طعم خورش شما زیاد ترش شود، میتوانید از رب انار کمتری منفعت گیری کنید.
-
برای درست کردن قلیه ماهی با تن نباید سبزیها را بیشتر از حد سرخ کنید، چون این کار جهت تلخ شدن مزه خورش میشود.
-
در مرحله های نهایی پخت این غذا هیچگاه درب قابلمه را به طور کامل روی آن قرار ندهید تا خورش شما لعابدار و خوشرنگ شود.
سوال های متدوال
در نحوه تهیه قلیه ماهی با تن چطور باید تن ماهی را به خورش اضافه کنیم؟
برای درست کردن قلیه ماهی با تن ابتدا باید قبل از اضافه کردن تن ماهی حتماً کنسرو را برای نزدیک به ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید و سپس در ۱۵ دقیقه مرحله های پخت خورش کنسرو تن ماهی را به آن اضافه کنید.
سخن آخر
در این نوشته با مرحله های تهیه قلیه ماهی در خدمت شما کدبانوهای گرامی و گرامی بودیم که امیدواریم از تهیه این مدل غذا در منزل نهایت لذت را برده باشید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع