[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
سال قبل مقصد صادرات محصولات غذایی استان اصفهان زیاد تر به کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا، عراق، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و امارات بوده و محصولاتی که طی این زمان بیشترین صادرات را داشتند شامل محصولات لبنی همانند پودر شیر خشک صنعتی، آبپنیر. خامه، کره، انواع محصولات آردی، انواع محصولات کنسروی، فراوردههای گوشتی، عسل، دیگر فراوردههای قندی و مواد اولیه آن بوده است.
احتمالا این پتانسیل به همراه توانمندیهای داخلی بزرگ استان اصفهان در حوزه صنعت غذا بهانه خوبی می بود که همایشی در سطح ملی با دستاندرکاران صنعت غذای سرزمین به میزبانی اصفهان برگزار شود.
در این راستا نشستی ترتیب داده شد که طی آن معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مقرر شده است در همایشی که صنعت غذای استان اصفهان در روز شنبه ۲۲ دیماه سال جاری برگزار میکند توانمندیها و آنچه که در این حوزه قابل اراعه است اراعه شود و نیز هماندیشی و هم فکری حوزههای گوناگون دچار را داشته باشیم.
دکتر محمود اعتباری افزود: بر پایه قانون مواد غذایی مبحث ضمانت سلامت غذا بر مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی است و در این راستا کارگروهی در سرزمین زیرمجموعه وزارت بهداشت و تحت گفتن کارگروه سلامت و امنیت غذایی راه اندازی شده و فعالیت دارد.
او در ادامه گفت: با مطمعن کامل میتوان به تولیدکنندگان صنعت غذا و فراوردههایشان مطمعن کرد چرا که بر پایه نظارت دانشگاه علوم پزشکی این فراوردهها تشکیل میشود و با وجود مسئول فنی که نماینده مقیم وزارت بهداشت است نیز نظارت میشود. در حقیقت فراوردهای که دارای سیب سلامت و شناسه بهداشتی سازمان غذا و دارو است به ما مطمعن میدهد که آن را با خیال راحت مصرف کنیم.
دکتر اعتباری گفتن داشت: برای این که فراورده غذایی تهیه و در اختیار مردم قرار گیرد قطعا باید حوزههای مختلفی با یکدیگر همکاری کنند از جمله جهاد کشاورزی، دامپزشکی، سازمان صمت، سازمان محیطزیست، اداره کل استاندارد و غیره، چون غذا یک قضیه همگانی است و ماموریت همه ما است که به سلامت غذا اهمیت دهیم. ضمن این که از سازوکاری وجود دارد که مطابق آن نظارتهای مقطعی با مراجعه به واحدهای تولیدی در سطوح گوناگون و سطح اراعه چه صنفی چه کارخانهای که برتری بیشتری دارد و سلامت آن قابل ضمانت است، انجام میشود.
او او گفت: تعداد بسیاری از بیماریها میتواند از طریق مواد غذایی به وجود آید که با تشکیل سالم و بستهبندی و نظارت صحیح میتوان از آن و نیز از مرگومیر ناشی از بیماریهای غذا جلوگیری کرد. این چنین با منفعت گیری از مواد غذایی سالم حتی میتوان تعداد بسیاری از بیماریهای غیر واگیر را پیشگیری کرد و همینطور میتوان با منفعت گیری از آن بیماریها را درمان نیز کرد.
استان اصفهان رتبه نخست شیر خام سرزمین
در ادامه رئیس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان اظهار کرد: پیش از این همایشهای متعدد سالیانه در سطح استان برگزار کردیم اما زیاد تر جنبه استانی داشته است اما در همایش پیش رو زیاد تر جنبه ملی مد نظر است.
مسعود بختیاری افزود: در این همایش از استان های خراسان رضوی، البرز، تهران، آذربایجان شرقی و فارس مدعوینی که همه در مسند تشکلی مسئولیت دارند و از صاحبنامان صنعت غذایی سرزمین می باشند شرکت خواهند کرد.
او او گفت: یکی از اهداف ما این است که ظرفیتها، توانمندیها و قابلیتهای استان اصفهان را به معرض نمایش گذاشته و از نظر دیگر در جمع این مسئولان مطالبات خود را نقل کنیم.
بختیاری گفتن داشت: با نگاهی به سالنامه آماری ۱۴۰۲ جهاد کشاورزی و سالنامه آماری مرکز آمار قسمت صنعت استان اصفهان خواهیم دانست چه ظرفیت و پتانسیلی در استان اصفهان وجود دارد که میتوان آن را با مدیریت صحیح از بالقوه به بالفعل تبدیل کرد.
او اظهار کرد: بر پایه منبع های یادشده استان اصفهان رتبه نخست شیر خام سرزمین، تشکیل ۷۱ هزار تن گوشت قرمز و رتبه چهارم سرزمین، از نظر تعداد گاوداریهای شیری و قیمت اصلاحی گاو شیری اصیل و افزایش منفعت وری در گاوداریهای صنعتی رتبه نخست سرزمین را دارد. این چنین رتبه نخست کشوری در تعداد واحدهای مرغداری گوشتی سرزمین، رتبه دوم تشکیل گوشت مرغ سرزمین، با تعداد ۲۱۳ واحد پرورش ماکیان به ظرفیت ۲.۳ میلیون قطعه در سال جایگاه نخست سرزمین و در عرصه تشکیل ماکیان در رتبه دوم کشوری است.
گفتنی است این استان در عرصه تشکیل عسل، پرورش ماهی و تولیدات گلخانهای نیز حائز رتبههای بالا و قابل دقت است.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع