تغذیه سالم و پیری سالم

تغذیه سالم می‌تواند به نگه داری سلامت در دوران پیری منجر شود_اصفهانیا

[ad_1]
به نقل از اصفهانیا

مطابق پژوهشی تازه، رژیم غذایی سالم و غنی از غذاهای گیاهی با گمان دوره کهنسالی سالم‌تر مرتبط است؛ به‌عبارت‌دیگر محققان می‌گویند اگر می‌خواهید در ۷۰ سالگی زندگی بدون بیماری‌های مزمن و سلامت شناختی، جسمی و روانی داشته باشید، بهتر است به تغذیه خود در میانسالی اهمیت بدهید.

بر پایه گزارش ScienceDaily، محققان دانشگاه هاروارد در این پژوهش از داده‌های رژیم‌های غذایی و حالت سلامتی بیشتر از ۱۰۵ هزار زن و مرد ۳۹ تا ۶۹ ساله طی ۳۰ سال منفعت گیری کردند. آنها دریافتند رژیم غذایی سالم و غنی از غذاهای گیاهی و مصرف کمتر ​​غذاهای حیوانی و فوق فرآوری‌شده با سلامت در دوران پیری مرتبط است.

تا بحال پژوهش‌های بسیاری درمورد ربط رژیم غذایی با سلامت افراد انجام شده اما این پژوهش متفاوت است. محققان می‌گویند: «مطالعات قبلی الگوهای رژیم غذایی را در عرصه بیماری‌های خاص یا زمان عمر افراد بازدید کرده‌اند. دیدگاه ما چندوجهی است و می‌پرسد با افزایش سن رژیم غذایی چطور بر توانایی افراد برای زندگی جدا گانه و لذت‌قسمت تأثیر می‌گذارد؟»

تأثیر تغذیه سالم بر سلامت جسمی و روانی در پیری

شرکت‌کنندگان که پرستار یا متخصص حوزه بهداشت بودند، منظم باید پرسشنامه‌های غذایی خود را تکمیل می‌کردند و محققان نیز به آنها درمورد مقدار پایبندی به ۸ الگوی غذایی سالم نمره می‌دادند. هریک از این رژیم‌ها و الگوهای غذایی بر مصرف زیاد میوه‌ها، سبزیجات، غلات، چربی‌های غیراشباع، آجیل و حبوبات به روشهای گوناگون پافشاری دارند. برخی نیز شامل مصرف کم تا متوسط ​​غذاهای سالم حیوانی همانند ماهی و محصولات لبنی می باشند. این چنین محققان مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را که صنعتی تشکیل خواهد شد و زیاد تر حاوی مواد مصنوعی، قندهای افزوده، سدیم و چربی‌های ناسالم‌اند، برسی کردند.

این مطالعه نشان داد ۹ هزار ۷۷۱ شرکت‌کننده (۹.۳ درصد جمعیت بازدید‌شده) پیری سالمی داشتند. محققان می‌گویند این افراد تغذیه غذایی سالم داشتند و عمدتاً در الگوی غذایی AHEI نمره بالایی کسب کردند. در AHEI رژیم غذایی فرد زیاد تر از میوه‌ها، سبزیجات، غلات، آجیل، حبوبات و چربی‌های سالم راه اندازی شده و گوشت قرمز و فرآوری‌شده کمتری دارد. یکی دیگر از رژیم‌های غذایی مهم مرتبط با پیری سالم PHDI می بود که بر غذاهای گیاهی و به‌حداقل‌رساندن غذاهای حیوانی پافشاری دارد.

یقیناً این پژوهش محدودیت‌هایی نیز داشت؛ به‌اختصاصی این که جامعه بازدید‌شده منحصراً از پرستاران و متخصصان بهداشت راه اندازی شده می بود. محققان می‌گویند تکرار این پژوهش در جمعیت‌هایی با موقعیت‌های اجتماعی اقتصادی متنوع، بینش دقیق‌تری درمورد ربط تغذیه با پیری اراعه می‌دهد.

یافته‌های این پژوهش در نیچر انتشار شده است.

دسته بندی مطالب

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ، استان اصفهان و ایران را در وب سایت اصفهانیا دنبال کنید

خبرهای ورزشی

اخبار پزشکی

آاخبار اجتماعی

اخبار فرهنگی

کسب وکار

اخبار فناوری

[ad_2]