[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
اصفهان امروز_ هاجر خانی: لوبیا سبز (Green Beans) یکی از سبزیجات پرخاصیت و کمکالری است که در سفره تعداد بسیاری از خانوادههای ایرانی جای دارد. این گیاه از خانواده باقلائیان، سرشار از ویتامینهای A، C و K، آهن، فولات و فیبر است. در این مقاله به بازدید علمی و سنتی طبع لوبیا سبز، خواص درمانی و تغذیهای، زیان های احتمالی، مصلحات مناسب، و جواب به سوالات رایج درمورد این ماده غذایی خواهیم پرداخت. اگر میخواهید بدانید آیا لوبیا سبز لاغرکننده است یا برای بارداری سودمند است، با ما همراه باشید.
لوبیا سبز چیست؟
لوبیا سبز با نام علمی Phaseolus vulgaris، عضوی از خانواده باقلائیان است. این سبزی سودمند، کمکالری، بدون چربی اشباع، و منبعی از ریزمغذیها، فیبر، و آنتیاکسیدانها است که به سلامت کلی بدن پشتیبانی میکند.
طبع لوبیا سبز چیست؟
از نگاه طب سنتی، طبع لوبیا سبز سرد و تر است. به این علت برای افرادی با مزاج سرد، مصرف آن با مصلح پیشنهاد میشود.
مصلح لوبیا سبز
برای بهبود هضم و افت اثرات منفی طبع سرد، میتوان لوبیا سبز را با مواد غذایی گرم همانند:
-
روغن زیتون
-
آویشن
-
زنجبیل
-
زیره
-
فلفل سیاه
-
نمک طبیعی
مصرف کرد.

۱۴ خواص بی نظیر لوبیا سبز
-
از خواص لوبیا سبز برای رحم می توان به افت درد قاعدگی اشاره کرد.
-
خواص لوبیا سبز برای کلیه و افراد مبتلا به سنگ می توان منفعت گیری کرد چون کم پتاسیم است.
-
از خواص لوبیا سبز در بارداری به علت مقدار بسیاری آهن و این چنین اسید فولیک که در پیشگیری از کمخونی موثر است می توان منفعت گیری کرد.
-
خواص لوبیا سبز برای کودکان برا فردی پوشیده نیست چون حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین،و مواد معدنی الزامی، پروتئین، فیبر، آهن و اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای بهبود رشد نوزادان و کودکان مناسب است.
-
از خواص لوبیا سبز برای پوست و جلوگیری از فرآیند پیری به علت داشتن ویتامین آ می توان پشتیبانی گرفت.
-
لوبیا سبز حاوی ویتامین K است که نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و علتبهبود زخم می شود.
-
ویتامین C حاضر در لوبیا سبز یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است که به افت عکس العمل های رادیکال آزاد که امکان پذیر سرطان زا باشند پشتیبانی می کند.
-
لوبیا سبز حاوی کالری کم است.
-
لوبیا سبز غنی از فیبر است که مصرف آن به پیشگیری و درمان یبوست و هموروئید پشتیبانی می کند.
-
فیبر بالای حاضر در لوبیا سبز به نگه داری سطح کلسترول و قند بدن پشتیبانی می کند.
-
پتاسیم حاضر در لوبیا سبز به کنترل سختی خون پشتیبانی می کند.
-
ویتامین A حاضر در لوبیا سبز علتتقویت بینایی می شود.
-
لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مقدار آهن حاضر در آن با گوشت قرمز برابری می کند.به این علت مصرف آن به خانم های باردار زیاد پیشنهاد می شود.
-
مقدار آهن حاضر در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت افرادی که نمی توانند از گوشت منفعت گیری کنند می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیا سبز جبران کنند.

زیان های و عوارض لوبیا سبز
-
لوبیا سبز خام حاوی لکتین سمی (PHA) است که امکان پذیر علتخونریزی معده شود.
-
برای افراد دارای بیماری فاویسم زیان اور است.
-
به علت اگزالات بالا برای بیماران کلیوی و کیسه صفرا مناسب نیست.
-
مصرف زیاد آن در افراد مصرفکننده داروهای ضدانعقاد خون (وارفارین) امکان پذیر خطرناک باشد.
-
در کودکان یا حساسها امکان پذیر تشکیل آلرژی کند.

سوالهای متداول درمورد لوبیا سبز
آیا لوبیا سبز لاغرکننده است؟
بله، به علت فیبر بالا و کالری پایین، در رژیمهای افت وزن پیشنهاد میشود.
آیا لوبیا سبز نفخ دارد؟
بله، به خصوص در صورت مصرف زیاد یا خام.
آیا لوبیا سبز اسهالآور است؟
در صورت زیادهروی، امکان پذیر تبدیل اسهال شود.
آیا لوبیا سبز قند دارد؟
خیر، قند آن ناچیز و در سطح زیاد پایین است.
آیا امکان پذیر حساسیتزا باشد؟
در برخی افراد بویژه کودکان امکان پذیر جهت علائمی همانند تهوع، خارش و کهیر شود.
سخن پایانی
لوبیا سبز یکی از مواد غذایی سودمند و پرخاصیت است که اگر بهدرستی مصرف شود، میتواند نقش مهمی در نگه داری سلامت ایفا کند. با شناخت طبع، خواص و زیان های این ماده غذایی، انتخاب هوشمندانهتری در رژیم غذایی خود خواهید داشت. اگر شما نیز توانایی یا اطلاعاتی درمورد لوبیا سبز دارید، آن را با ما و دیگر کاربران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع
