[ad_1]
به گزارش اصفهانیا
چغندر(به انگلیسی Beet) یک نوع گیاه خوردنی است که به طور خام و پخته منفعت گیری می شود.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شما را با خواص و زیان های چغندر آشنا کنیم و اطلاعاتی از طبع و مصلح، کالری و قیمت غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم.
چغندر چیست؟
چُغُندَر (چگندر، چندر) گیاهی از خانوادهٔ اسفناجیان، با ریشهٔ غدهای و قندی و برگهای درشت و پهن که مواد غذایی در ریشهٔ ستبرش اندوختهمیشود. ریشهٔ غدهای و مخروطیشکل این گیاه کاربرد خوراکی و دارویی دارد.

طبع چغندر سرد است یا گرم؟
طبع چغندر معتدل است اما اگر چغندر به صورت خام مصرف شود طبع آن گرم و تر میشود.
مصلح چغندر
مصلح چغندر، عسل است.
کالری چغندر
کالری چغندر در حالت پخته، ۴۴ کیلو کالری و در حالت خام ۴۳ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
قیمت غذایی چغندر
| راه اندازی دهنده مهم | مقدار در۱۰۰ گرم |
|---|---|
| انرژی (کالری) | ۴۳ کیلوکالری |
| کربوهیدرات | ۹.۵۶ گرم |
| پروتئین | ۱.۶۱ گرم |
| چربی | ۰.۱۷ گرم |
| آب | ۸۷.۵۸ گرم |
| فیبر | ۲.۸۰ گرم |
| قند | ۶.۷۶ گرم |
| نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| ویتامین A | ۲.۰۰ میکروگرم |
| ویتامین E | ۰.۰۴ میلی گرم |
| ویتامین K | ۰.۲۰ میکروگرم |
| ویتامین C | ۴.۹۰ میلی گرم |
| تیامین (B1) | ۰.۰۳ میلی گرم |
| ریبوفلاوین (B2) | ۰.۰۴ میلی گرم |
| نیاسین (B3) | ۰.۳۳ میلی گرم |
| کولین (B4) | ۶.۰۰میلی گرم |
| پانتوتنیک اسید (B5) | ۰.۱۶ میلی گرم |
| ویتامین B6 | ۰.۰۷ میلی گرم |
| فولات (B9) | ۱۰۹.۰۰میکروگرم |
| نام ماده معدنی | مقدار در ۱۰۰ گرم |
|---|---|
| کلسیم | ۱۶.۰۰ میلی گرم |
| آهن | ۰.۸۰ میلی گرم |
| منیزیم | ۲۳.۰۰ میلی گرم |
| فسفر | ۴۰.۰۰ میلی گرم |
| پتاسیم | ۳۲۵.۰۰ میلی گرم |
| سدیم | ۷۸.۰۰ میلی گرم |
| روی | ۰.۳۵ میلی گرم |
| مس | ۰.۰۸ میلی گرم |
| منگنز | ۰.۳۳ میلی گرم |
| سلنیم | ۰.۷۰ میکروگرم |

۱۲خواص دلنشین چغندر
-
از مهم ترین خواص چغندر در بارداری می توان به تحکیم سیستم ایمنی، پیشگیری از کمخونی، افت تورم و التهابات ناشی از تغییرات هورمونی اشاره کرد.
-
فیبر و مواد معدنی حاضر در چغندر به هضم بهتر و جلوگیری از یبوست پشتیبانی میکند.
-
پتاسیم حاضر در چغندر علتکاهش سختی خون می شود که در نهایت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افت دهد.
-
نیترات حاضر در چغندر علتبهبود کارکرد ورزشی میشود
-
چغندر حاوی اسید فولیک یکی از ویتامینهای گروه B است که نقش مهمی در رشد طبیعی بافتها و کارکرد سلولی دارد.
-
چغندر به علت داشتن ویتامین C، آنتیاکسیدانها و مواد مغذی که دارد برای تحکیم سیستم ایمنی بدن و مقابله با عفونتها و ویروس سرماخوردگی سودمند است.
-
خاصیت ضدالتهابی چغندر به افت گلودرد و بهبود علائم سرماخوردگی پشتیبانی میکند.
-
ویتامین C، آهن و آنتیاکسیدانهای حاضر در چغندر به تحکیم فولیکولهای مو و بهبود جریان خون در پوست سر می شود.
-
مصرف چغندر علتافزایش تشکیل صفرا و بهبود کارکرد کبد در تجزیه چربیها می شود که به پاکسازی بدن از مواد زیان اور پشتیبانی میکند.
-
نیتریک اکسید حاضر در چغندر پخته علت گشاد شدن رگهای خونی و بهبود جریان خون میشود که در در بهبود و تحکیم نعوظ و سلامت جنسی مردان تاثییر مثبت دارد.
-
آهن حاضر در چغندر به افزایش سطح هموگلوبین و جلوگیری از کمخونی در کودکان پشتیبانی میکند.
-
کلسیم و پتاسیم حاضر در چغندر به رشد و سلامت استخوانها پشتیبانی می کند.

زیان های چغندر
-
چغندر حاوی اگزالات و پتاسیم است که برای بیماران دیابتی مبتلا به سنگ کلیه و نارساییهای کلیوی نمیتواند مناسب باشد.
-
چغندر حاوی بتائین است که میتواند علتتهوع ، استفراغ، اسهال و مشکلات گوارشی شود
-
مقادیر بالای اگزالات حاضر در لبو امکان پذیر علتابراز سنگ گلیه در فرد شود .
-
نیترات حاضر در چغندر ، امکان پذیر علتابراز خستگی در فرد شود ..
-
چغندر حاوی فادمپهایی از نوع فروکتان است که میتواند در افراد حساس همانند مبتلایان به سندرم رودهی تحریکپذیر (IBS) علتایجاد ناراحتیهای گوارشی شود.
سخن آخر
در این نوشته اطلاعاتی از مزایا و زیان های چغندر را برایتان آورده ایم. از شما متشکریم که تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در تکه “نظرات” با ما در بین بگذارید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع
